Zo maak je je baby berg-vrij

26.05.2015 09:00
baby berg

Heeft jouw kindje ook berg? Jeweetwel, van die wit-gelige schilfertjes op zijn hoofdje.  Geen nood, Julie weet wel een manier om jouw baby berg-vrij te krijgen.

In de categorie woorden waarbij je een héél andere associatie had voordat je kinderen kreeg, behandelen we vandaag: berg! En dan bedoel ik dus niet een uit de kluiten gegroeide rots, maar dat rare gele schilferige laagje dat veel kindjes in hun eerste maanden op hun hoofd hebben zitten.

LEES OOK: 7 nieuwe vaardigheden die je er bij een baby gratis en voor niets bij krijgt

Niemand weet precies wat het is. “Waarschijnlijk is er sprake van een verhoogde activiteit van de talgklieren waardoor een overmaat aan talg-achtige substantie wordt uitgescheiden die er voor zorgt dat oude huidcellen aan elkaar blijven koeken en dus niet afschilferen.”, aldus huidconsult.nl. Juist. Het is in ieder geval compleet onschuldig en het verdwijnt vanzelf in de loop der maanden (of jaren).

Nu is de hamvraag natuurlijk: wát kun je eraan doen als je het misschien niet zo’n prettig vindt dat je kind jarenlang met een ongedefinieerd gelig goedje op zijn hoofd loopt… Dat zal ik je vertellen.

Men neme:

  • een oude pinpas of visitekaartje
  • wat fijne baby-olie
  • een baby-met-berg

Stap 1) Smeer het hoofdje in met olie

Stap 2) Laat de olie 2 a 3 minuten inweken

Stap 3) Pak een visitekaartje

Stap 4) Ontwijk de grijpende babyhandjes

Stap 5) Geef baby een ander visitekaartje om hem af te leiden

Stap 6) Strijk voorzichtig met het visitekaartje tegen de haarrichting in en haal zo steeds wat berg weg. (In de woorden van mijn vriend: “Een beetje alsof je verf aan het afsteken bent.”)

Stap 7) Borstel met een zacht babyborsteltjes de restjes schilfers weg.

Tadaa. Berg-vrij!

Geen dank.

LEES OOK: De Eerste Wandeling Met Een Baby (en nee: het ging niet zoals op deze foto…)

 

Foto: Thinkstock