‘Een nacht zonder mijn kinderen, daar moet ik niet aan denken’

14.03.2020 18:30

Jessy (29), moeder van twee dochters, eentje van 2 jaar en eentje van 4 maanden, moet er niet aan denken een nacht gescheiden te zijn van haar dochters. 

LEES OOK: Als papa van huis staat mama doodsangsten uit

‘Mijn vriendinnen trekken de hele tijd aan me: ga nou mee, een weekendje weg, dat is toch leuk? Mijn man wil graag een weekendje weg met z’n tweeën. Mijn moeder zegt: kind, het zal je goed doen, een nacht lekker doorslapen. En misschien heeft ze daar wel gelijk in, maar een nacht zonder mijn kinderen, daar moet ik niet aan denken. Bij het idee alleen al krijg ik letterlijk buikpijn.

Dat ik een moederkloek zou worden, had ik wel verwacht. Al tijdens de zwangerschap draaide voor mij alles om de baby. Andere dingen zijn gewoon niet zo belangrijk meer. Gelukkig vond mijn man het niet erg dat ik wilde stoppen met werken. Ik zou het niet aankunnen mijn kind naar de opvang te brengen. Waarmee ik niet oordeel over moeders die het wel doen, begrijp me niet verkeerd. Ieder z’n eigen keuze. En wie weet, ga ik over een paar jaar wel weer werken. Maar op dit moment, nu mijn meisjes nog zo klein zijn, wil ik alleen maar bij hen zijn.

Mijn man heeft dat niet, die gaat geregeld stappen met z’n vrienden en blijft dan slapen. Hij zegt ook vaak dat hij met mij weg wil, we zijn al ruim twee jaar geen nacht meer met z’n tweeën geweest. We hebben er weleens ruzie over, maar voor mij is het gewoon geen optie. Ik denk niet dat hij dat begrijpt, maar hij accepteert het uiteindelijk wel, al blijft hij er soms langs over mopperen.
Soms ga ik een avondje weg met vriendinnen. Daar geniet ik ook echt van, heerlijk kletsen, wijn drinken, even Jessy zijn in plaats van mama. Maar dat mijn man dan onze meiden in bed legt, dat vind ik moeilijk. Want ik weet dat de oudste om mij vraagt. Het is maar voor een avondje, houd ik mezelf dan voor en ik weet ook wel dat de kinderen er niet minder van worden. Maar op zulke momenten weet ik weer waarom ik ’s nachts altijd bij ze wil zijn. Ik kan gewoon niet zonder ze.’

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!