Zou het lukken? Deze hamburgers zitten vol met stiekeme groenten

28.08.2018 04:55

Eet jouw kind wel eens groente? Ja? Dan behoor je tot de kleine groep geluksvogels! De meeste ouders moeten namelijk vreselijk hun best doen om de groente te vermommen, tot het er bijvoorbeeld uit ziet als een hotdog of een frietje. 

Voor de laatste soort ouders zou dit recept wel eens een goede tip kunnen zijn. De hamburger is gewoon van vlees, maar er zit wel ui, winterpeen en bleekselderij in verstopt, spannend!

Ingrediënten

4 personen

Keukenspullen:

  • keukenmachine
  • hapjespan

Instructies

  1. Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij grof. Doe samen met de kaas in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel. Voeg het gehakt en het paneermeel toe, kneed tot een samenhangend geheel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de burgers in 12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de sla in reepjes. Snijd de broodjes open. Verdeel de sla, burgers, tomaten, augurken en ketchup over de onderste helft van de broodjes en dek af met de bovenste helft van de broodjes.

Bron: Allerhande.nl

Lees ook: Deze lekkere pasta met tomatensaus zit vol verborgen groente