10 Ondergewaardeerde huishoudelijke toppers

18.05.2018 05:00

Sinds ze moeder is, kan Ilse haar apparaten en andere spullen in huis stúkken beter waarderen dan voorheen. Want het is toch heerlijk om de kak, pardon Nutella, van de geïmpregneerde bank te kunnen schrapen?

LEES OOK: Je huis in een half uur schoon gesopt? Dat doe je met het Franse Slagje!

 1. Wasmachines
  LOVE LOVE LOVE. Hell yeah, echt zooooo blij ben ik daarmee. Ik kom ‘m dagelijks gezelschap houden. Soms zelfs 2 keer. Extra fijn na kamperen of verblijf in vunzige Airbnb’s met wasmachines die een poepvlek nog te moeilijk vinden. Wat hebben we het toch goed hier. Ik ben ook intens fan van wasmiddelen. Het schijnt ook dat kinderen die lekker ruiken meer worden geknuffeld op de crèche, dus dat is chill, zo’n beïnvloedbaar aaibaarheidsgehalte.
 2. Drogers, idem
  Echt TE GEK.
 3. Blenders
  Nooit geweten dat ik zoveel gebruik zou gaan maken van dit voorheen ondergewaardeerde apparaat. Fruithappen, groentenhappen, soepen, all day, everyday.
 4. Impregneerlagen op banken
  Nooit geweten dat het bestond. Maar het is zoooo relaxed om niet in de panic mode te hoeven schieten als iemand roept: ‘Mamma, mama, kijk! Ziet jij ook mijn hand? Hihi is helemaal bruin, hè??’ Rustaaaghhh jongens, ’t is Nutella. Geen kak. Maar dan nog. Ook met kak is een geïmpregneerde bank de bom.
 5. Netflix (en tablets)
  Ja, sorry, maar Netflix hoort bij mijn huishouden. Dit maakt eten koken echt zoveel makkelijker. (Behalve bij Barbapappa. Want die moet je dus elke drie minuten op Nederlands terugzetten. Grr. FIX DIE INSTELLING, MENSEN BIJ NETFLIX)
 6. Het bad
  Ideaal tijdens zindelijkheidstraining, voor het beëindigen van kut-humeurtjes, om zelf te douchen zonder één kind onbeheerd achter te moeten laten, na een zelf bedachte obstacle run met modder en voor het bedritueel.
 7. Scharen
  Ik knip tegenwoordig alles; pure tijdwinst. Uitzonderlijk fijn als je op grote schaal broodblokjes moet produceren.
 8. Cif
  Ook al heb ik nooit een spoor van huishoudelijke ambities bij mijzelf kunnen ontdekken: DOE MIJ CIF.  Als ik de witte kleur van mijn muren wil terugzien, ga ik los met Cif. Blubberhandjes, muurtekeningen en andere ongewenste vegen verdwijnen als driftbui bij een ijsje.
 9. Cookers
  Echt te gek. Wie drinkt er namelijk ooit nog warme thee met kinderen in de buurt? Ik dus niet. Maar sinds de cooker weer wel! Ook het koken gaat zoooooveel sneller. Ik ben fan.
 10. Stofzuiger
  En natuurlijk niet om stof te zuigen – nee, om rust te krijgen tijdens het schoonmaken. Doe ik overigens ook niet vaak maar áls ik het doe, dan krijgt zoonlief de stofzuiger. Met alle opzetstukjes. Want ja; je moet wel uitvinden op welk materiaal en met welk opzetstuk de stofzuiger het lekkerst gaat (er het meeste herrie geproduceerd wordt).

LEES OOK: 10 Dingen die gebeuren als je het huishouden aan je man overlaat.