11 x super-originele kraamcadeaus (denk aan: een geit! Een geit? Ja, een geit!)

Zoek je een origineel kraamcadeau voor iemand die al een kast vol heeft met rompertjes en babykleertjes en ook qua uitzet helemaal voorzien is? Dan moet je het helemaal over een andere boeg gooien. Weg met die traditionele luiertaart, kom maar door met dat koppel geiten.

Een kraamcadeau verzinnen voor iemand die alles al heeft….zo lastig. Gelukkig hebben wij wat denk- en speurwerk voor je verricht. Check onze super-originele lijst kraamcadeaus. Er zit vast iets voor je bij.

 1. Een kraambezoek van vijf minuten waarin je een massagebon plus je oppasdiensten aanbiedt
 2. In de kraamweek elke dag om vijf uur een heerlijke ovenschotel langs brengen
 3. Aanbieden om de eventuele andere kinderen een paar uurtjes mee te nemen, zodat vader, moeder en baby even een beetje rust hebben
 4. Een geit!* (Nee, niet voor die baby, maar uit naam van die baby voor iemand in de armste gebieden van Bangladesh. En de baby krijt een cadeaubox met een mini-knuffelgeitje erin)
  oxfam
 5. Een hangmatje voor in de box (die heeft dus bijna niemand, maar die dingen zijn hándig!)
 6. De allereerste foto van de baby die je op de app kreeg, ingelijst
 7. Een opleiding tot vroedvrouw* (Nee, niet voor de kraamvrouw, maar voor….)
  oxfam1
 8. etc
 9. etc
 10. etc
 11. etc

*Als je een Oxfam Novib Pakt Uit cadeau koopt, wordt je donatie ingezet om het leven van anderen te verbeteren. Jouw vriend, familielid of collega krijgt een mooie kaart waarop staat dat zijn of haar cadeau naar iemand anders is gegaan die daar veel meer behoefte aan heeft. Dit is dé manier om meer mensen tegelijk blij te maken met één cadeau, en om op een persoonlijke manier jouw maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. Oxfam heeft een aantal bijzondere cadeaudozen die je bij je symbolische cadeau kunt kopen om éxtra uit te pakken. Voor meer informatie klik hier

 oxfam4

Geschreven door
More from Femke Sterken

23 Dingen die geweldig zijn aan de kraamtijd

Ja, er gebeuren genoeg dingen om over te klagen in de kraamtijd,...
Lees verder