12 dingen die mijn man niet van onze kinderen weet

08.09.2019 05:01
12 dingen die mijn man niet van onze kinderen weet

De man van Renée is een heel actieve papa. En toch weet hij deze 12 dingen niet van zijn eigen kinderen.

Hij is iedere middag met onze kinderen thuis. Welke vader doet dat nou? Bijzonder, toch? Hij speelt met ze buiten, verschoont luiers, hij stopt er iedere avond in ieder geval één in bed. En toch krijg ik sommige dingen er maar niet in bij hem. Het is geen desinteresse. Wat dan wel? Geen idee. Maar deze 12 dingen weet mijn man niet van zijn eigen kinderen.

Lees ook: 10 Dingen die de aanstaande vader tijdens de zwangerschap moet weten!

1. Welke schoenmaat? Kledingmaat? Mijn vent heeft geen idee. Hij trekt ook gerust iets in maat 80 (van onze flinke baby) aan bij onze bijna kleuter. En dan roepen dat hij zo hard groeit, dat hij deze trui OOK al niet meer past.

2. Hoe mijn zoon’s favoriete liedje ook alweer gaat. Die van het houten bruggetje. Tot woede van mijn zoon. En dan gaat hij mij halen en moet ik het voorzingen. Zo dus, papa.

3. Welke maat luier ze hebben. Zijn er vaders die dat wel weten? Elke keer wanneer ik vraag of hij luiers wil halen, belt hij me op vanuit de supermarkt. Welke maat ook alweer? Serieus?

4. De naam van zijn groepje op het kinderdagverblijf? Knorrerotje? Poezendoes? Wat was het ook alweer? Maar de naam van die blonde leidster, die kent hij dan weer wel.

5. Ja, ik hoor hem wel stuntelen wanneer hij met een of andere instantie belt. Misschien is zo’n tatoeage met hun geboortedata op zijn onderarm wel een oplossing. Hoort hij er gelijk helemaal bij in onze straat.

6. Dat de boterham in de ochtend perse in pizzastukjes moet. Dus niet in rechte stukjes, dat is geen optie. Pizzastukjes en anders opnieuw beginnen.

7. Dat je niet met gewone tandpasta de tandjes van je kind kan poetsen. Hoe vaak ik wel niet gegil van boven heb gehoord omdat hij weer per ongeluk een klodder Sensodyne bij onze zoon naar binnen duwde.

8. Wat die schubbetjes op de hoofdhuid van onze baby zijn. Berg? ‘Nooit van gehoord,’ zei hij, terwijl ook nummer 1 er stijf van stond.

9. Welk merk speen ze willen. Want ze willen alleen dat ene merk. Vond hij onzin, tot hij midden in de nacht met een ontroostbaar kind zat, omdat die speen ‘niet lekker was.’ Eigen schuld…

10. Hoe je kindernageltjes knipt. Durft ie niet. Zelfs nog niet bij onze 3-jarige. ‘Wat nou als ik mis knip?’

11. Hoe zijn beste vriendje op het kinderdagverblijf heet. En zijn moeder. En wat voor werk ze doet. Hmm, waarom weet ik dit allemaal wel?

12. Hoe lang het nog precies duurt voor onze oudste naar school gaat. Nog 64 dagen. Niet dat ik er naar uit kijk, hoor. Dus..

Lees ook: Zeven dingen over je kinderen die je liever niet wil weten