15 redenen waarom kinderen te gek zijn

Tuurlijk kun je ze wel eens achter het spreekwoordelijke behang plakken maar wat hebben kinderen eigenlijk veel ontzettend mooie, inspirerende eigenschappen. Van de meeste kunnen wij volwassenen nog wat leren.

1. Ze staan iedere dag weer te popelen om de dag te beginnen.

2. Ze zijn hun boosheid zó weer vergeten. Waar een volwassenen je iets nog maanden kan nadragen, zijn kinderen een ster in iets à la minuut loslaten en er niet meer over lullen.

3. Ze zijn blij met de kleinste dingen. Het priegelige bouwpakketje uit een Surprise ei kan al rekenen op een staande ovatie.

LEES OOK: Volgens mij gaat het prima met onze generatie kinderen…

4. Ze kunnen intens van hun eten genieten. Ik bedoel als je het ongeveer over je hele gezicht smeert, dan moet het lekker zijn, toch?

5. Ze maken supersnel vrienden. De ontdekking dat ze Bumba allebei the bomb vinden kan al een reden zijn om vrienden voor het leven te zijn. Althans voor dat moment.

6. Ze zijn oprecht. Pleasen daar doen ze niet aan, ze geven je de keiharde -soms pijnlijke- waarheid.

7. Ze kennen geen schaamte. Ze durven voor een grote groep rare dansjes te doen of heel vals te zingen en staan er dan nog stralend bij in plaats van beschaamd.

8. Ze durven te falen. Lukt iets niet? Boeien! Volgende keer proberen ze gewoon voor de ziljoenste keer en met net zoveel passie die toren te bouwen.

9. Ze zijn in het moment. Waar volwassenen vaak nog bezig zijn met gister of al met morgen, zijn kinderen alleen maar bezig in het hier en nu. Kleine Boeddhistjes in de dop dus.

10. Ze vinden álles interessant: van dat bijna-onzichtbare spinnetje in de hoek van de kamer tot de dikke buik van oom Cor. Vandaar ook die duizend waarom-vragen.

11. Ze lachen. Veel en vaak en oprecht.

12. Ze volgen hun gevoel. Als ze verdrietig zijn, barsten ze in janken uit, als ze bang zijn, gillen ze het uit en als ze blij zijn moet de hele wereld dat weten. Niks is gekunsteld, niets wordt ingehouden.

13. Ze zijn enthousiast. Omdat veel dingen voor een kind de eerste keer is, vinden ze alles geweldig. Blasé-zijn is hen volledig vreemd.

14. Ze treden iedereen en alles onbevooroordeeld tegemoet. Ze vinden iets of iemand leuk omdat ze dat of diegene echt leuk vinden – niet omdat er Gucci of Chanel op staat of omdat iemand een hoge pief is.

15. Ze kunnen complimenten supergoed in ontvangst nemen. Ze zeggen gewoon beheerst: ‘Ja, dat weet ik’ als je ze zegt dat ze er mooi uitzien of dat ze goed kunnen dansen.

LEES OOK: Leg je leven eens langs een spirituele meetlat (zeer geschikt voor moeders van jonge kinderen!)

Foto: Thinkstock

Geschreven door
More from Charlotte Latten

Waarom veel prijzen niet goed is voor je kind

Je kent ze misschien wel, van die ouders die hun kind al...
Lees verder