21 Dingen die alleen ouders van een peuter snappen

19.05.2020 05:00

Dat je dag kan worden bepaald door hoe je een boterham hebt gesneden en wat er kan gebeuren in die éne seconde dat je je even omdraait: dit zijn dingen die alleen ouders van een peuter snappen.

Lees ook: Peuterlogica waar je als ouder helemaal niks van begrijpt.

1. Dat je innerlijk schaterlachend kunt doen alsof je heel boos bent, en dat zelf niet eens meer vreemd vindt.

2. Dat je zomaar kunt uitbarsten in een luidkeels Poesje Mauw in een poging je nogal standvastige kind op andere gedachten te brengen voordat de vlam weer in de pan slaat. En dat dat nog werkt ook.

3.Dat de manier waarop een boterham is gesneden de geslaagdheid van de dag kan bepalen.

4. Dat je tijdens het slaapje intens geniet van de stilte, die weldra weer onderbroken zal worden door een peuter die zelden z’n kwebbel houdt.

5. Dat de dag dat datzelfde slaapje niet langer in de dagbesteding van je peuter voorkomt, een zeer, zeer moeilijke dag is.

6. Dat je zowel de iPad kunt vervloeken als tot tranen toe dankbaar kunt zijn voor de uitvinder ervan.

7. Dat je gewoon nog een loopfiets aanschaft, ook al heeft je kind er al drie, omdat je weet dat ie er zo blij mee zal zijn.

8. Dat je horendol kunt worden van 33 vragen in één minuut, die je allemaal zult moeten beantwoorden omdat je weet dat je kind je niet laat gaan zonder dat ie weet waar olifanten leven, of ie een paasei mag (in september) en waar papa uithangt.

9. Dat je ondanks allerlei geweldig goede voornemens je kind toch vaker appelsap dan water voorschotelt, gewoon om van het gezeur af te zijn.

10. Dat je je kind op exact hetzelfde moment zo groot en zo klein kunt vinden.

11. Dat je om dezelfde reden je regels aan tafel hebt aangepast van ‘met bestek eten en pas een toetje als het bord leeg is’ naar ‘als er een halve hap broccoli ingaat, ben ik al blij’.

12. Dat je tegelijkertijd kunt hopen dat je kind heel snel acht wordt, en tegelijkertijd wil dat ie nooit meer verandert.

13. Dat de dagen dat je wakker wordt gezongen met een luid ‘Lang zal ze leven’, al is er in de verste verte geen jarige te bekennen, gewoon de beste dagen zijn. Ook al is het amper kwart over zes.

14. Dat je versteld kunt staat over het feit dat je kind wel alle karakters van Brandweerman Sam kent, maar maar niet schijnt te kunnen onthouden dat Duplo in een bak hoort en niet blokje voor blokje onder de bank hoort te verdwijnen.

15. Dat je soms gewoon de andere kant opkijkt als je iets ziet gebeuren wat Echt Niet Mag, omdat je gewoon even geen zin hebt in driftbui nummer 34 van de ochtend.

16. Dat je kind sowieso in staat is om speelgoed te verstoppen op plekken waarvan je niet eens wist dat er ruimte was.

17. Dat de seconde dat je denkt dat je je kunt omdraaien, altijd net die ene seconde is dat er wasco op de muur gaat.

18. Dat je altijd tegen beter weten in hoopt dat ie de kinderwinkelwagentjes bij de ingang van de supermarkt niet ziet, maar het boodschappen doen niet bij voorbaat wilt laten mislukken en daarom toch maar toestaat dat ie met dat ding de winkel in scheurt.

19. Dat je de bedenker van een kinderspeelhoek in diezelfde supermarkt gewoon voor de Nobelprijs wilt voordragen.

20. Dat tandenpoetsen blijkbaar de strijd op leven en dood waard is, elke dag opnieuw.

21. Dat je gruwelijk blij kunt zijn als het bedtijd is, en tegelijkertijd de vrolijkheid om je heen mist als junior dan eindelijk in slaap is gevallen.

Lees ook: 11x Dit is echt leuker aan een peuter dan aan een baby.