8 dingen die alle ouders zich afvragen

14.04.2022 06:00
8 dingen die alle ouders zich afvragen

Sinds Femke moeder is, vraagt zij zich heel andere dingen af dan voor de komst van zoon Max. Dingen die te maken hebben met kindersnot- en televisieprogramma’s…en gelukkig is ze niet de enige. 8 prangende vragen waarmee ouders van jonge kinderen worstelen!

Lees ook: Het drama van het tandenpoetsen in 6 bedrijven

1. Waarom zit chips niet in de schijf van vijf?
Zodra er een zak open gaat, staat Max met zijn handen erin te graaien. Als ik hem wortels voorzet, smijt hij het door de kamer.

2. Waarom mag ik nooit meer ongestoord poepen?
Max begint standaard te huilen als ik welke deur dan ook dichtdoe, dus helemaal als ik in een klein afgesloten hokje ga zitten. Vandaar dat ik mijn behoeften tegenwoordig doe met de deur open. Meestal komt mijn zoon er dan gezellig bij staan. Je moet wat…

3.  Waarom denkt mijn kind dat ik een  zakdoek ben?
Max is constant verkouden (dat schijnt bij de leeftijd te horen) en hij vindt niets fijner dan keihard op mijn benen af te lopen, ze te omhelzen met zijn twee mollige armpjes en tegelijkertijd zijn neus af te vegen aan mijn broek. Of als ik hem optil: aan de mouw van mijn blouse. Ik zit altijd onder de snotvlekken.

4. Wat is precies de aantrekkingskracht van Bumba?
Ik bedoel: het is een clown die drie woorden kan zeggen (en vooral mega-vaak ‘Boembaloeoeoe’) en tot in den treuren dezelfde kunstjes herhaalt. Mennnn.

5. Zal mijn kind ooit beseffen dat ik ook niet altijd weet wat ik doe?
Hopelijk is hij tegen die tijd 34 en vergeeft hij me alle keren dat ik hem iets verbood zonder een echt goede reden (behalve dan dat het rommel zou geven)

6. Is het erg dat ik net iets te vaak ‘vergeet’ om de tanden van mijn kind te poetsen?
Och man, het is zo’n strijd om Max die borstel in zijn mond te duwen…soms ben ik er gewoon te moe voor en denk ik: hij wisselt die tanden toch nog?

7. Waarom heeft niemand nog zelfreinigend speelgoed uitgevonden?
Als ik door de bak met speelgoed ga, zit er overal wel aangekoekte banaan, koekjes of brinta op. Ik blijf aan het schoonmaken!

8. Zit er soms een cocaïne in het knuffelkonijn van mijn kind?
Hij slaapt niet zonder, hij sleept het ding mee naar de opvang en als ie uit logeren gaat…het lijkt een verslaving. Gelukkig heb ik nog eenzelfde gekocht voor als ie kwijt raakt…ik hoop dat daar ook ‘cocaïne’ in zit!

Lees ook: Megastress: 9 minuten douchen (als je een baby hebt)