9 Ouders wiens goede bedoelingen qua opvoeding compleet de mist ingingen

19.10.2018 04:55
9 Ouders wiens goede bedoelingen qua opvoeding compleet de mist ingingen

Opvoeden is geen sinecure. Soms heb je een heel goed plan, en loopt het compleet tegenovergesteld af. Dat weten ook deze ouders, die op Reddit hun verhaal deelden. 

1. ‘Mijn ouders leerden mij 1-1-2 te bellen wanneer ik iemand iets illegaals zag doen. Toen ik vijf was belde ik op een gegeven moment op om door te geven dat de heks sneeuwwitje probeerde te vergiftigen met een appel.’ —Turtelbob

via GIPHY

2. ‘Mijn zus kocht een aantal loten om haar kinderen te leren dat je nooit moet gokken. Het idee was dat ze allemaal niks zouden opleveren. Op een van de loten viel € 500,00. – RedditPoster05

via GIPHY

3. ‘Een van mijn 5-jarige tweeling had af en toe last van ongelukjes, wanneer ze vergat dat ze naar de wc moest. Om dit tegen te gaan begonnen we haar te belonen wanneer ze geen ongelukjes had gehad. Dit zorgde ervoor dat haar tweelingzus ook in haar broek begon te plassen, zodat zij ook beloond zou worden.’ – —KyleRichXV

via GIPHY

4. ‘Ik heb mijn dochter geleerd dat zeuren en smeken niet helpt bij het krijgen wat ze wil. Ze moet een goed argument met logische onderbouwing hebben. Nu woon ik met een 12-jarige jurist die veels te goed is in redeneren, en mij constant laat inzien dat ik de regels moet veranderen voor haar.’ – —MrRGG

via GIPHY

5. ‘Mijn kinderen wilden per se een huisdier. Ik zei dat als ze hun kamer zouden schoonmaken, en 6 maanden schoon zouden kunnen houden, we een huisdier zouden nemen. Mijn jongste maakte zijn kamer schoon, verplaatste zijn kleren en een slaapzak naar de gang, en deed zijn kamer op slot, zodat deze de komende 6 maanden niet vies zou worden, terwijl hij in de gang ging slapen. – —DONT_PM_ME_BREASTS

via GIPHY

6. ‘Ik heb mijn kinderen geleerd dat je altijd een goede reden moet hebben voor alles wat je doet, om allerhande impulsieve acties tegen te gaan. Helaas doen ze nu nooit meer iets zonder mij eerst ALLE goede redenen die ze hebben bedacht om het te doen te vertellen.’ – Shanisasha

via GIPHY

7. ‘Toen ik klein was raakte ik een keer mijn ouders kwijt tijdens een voetbalwedstrijd. Uiteindelijk werd ik aan de andere kant van het stadion gevonden. Een groep mensen had zich verzameld en keek toe hoe een politie agent mij met gestrekte armen voor zich uit hield, terwijl ik schreeuwde ‘BEL DE POLITIE, DEZE MAN IS NIET MIJN VADER.’ Mijn ouders hadden me geleerd alarm te slaan als een vreemde mij meenam, ze hadden me alleen niet geleerd hoe politie eruitziet.’

via GIPHY

8. ‘Ik heb mijn 4-jarige geleerd dat je mensen die je beledigen altijd een compliment terug moet geven. Laatst waren we samen met mijn moeder in de winkel, toen een vrouw achter ons iets onaardigs tegen haar zei. Mijn dochter draaide zich naar haar om, en zei: “Uw tanden zijn echt een prachtige kleur geel!”

via GIPHY

9. ‘Toen ik jong was zag ik dat mijn kleine zusje haar naam op de muren van ons huis schreef. Als goede zus gaf ik haar de tip dat als ze dan toch aan de graffiti ging, dat ze beter andere dingen dan haar eigen naam kon schrijven, zodat niemand door had dat zij het had gedaan. Een paar weken later kraste ze MIJN NAAM in onze houten eettafel. – —frozennie

via GIPHY

Lees ook: Ouders, hou maar op met opvoeden – het heeft toch geen zin