Adele vs Jamie: “Go fuck yourself!”

29.03.2016 11:46

Als er iemand in Engeland is, met wie je geen ruzie moet krijgen, dan is het Adele. Helaas voor Jamie Oliver haalde hij zich met zijn borstvoedingslobby van afgelopen week de toorn van de zangeres op de hals. Want ondanks zijn goede bedoelingen, is Adele van mening dat ‘ie zich vooral niet met haar (en andervrouws) tieten moet bemoeien.

“Ik wilde niets liever dan mijn kinderen zelf voeden!” trok Adele midden op het podium van leer.”Nou, mijn boobs hielden het 9 weken vol en toen was het klaar. Soms lukt het gewoon niet.” ‘Easy’ (zoals Jamie Oliver pleit) is borstvoeden zeker niet vindt ze, dus waar ons aller Jamie die wijsheid vandaan heeft, is haar een raadsel. Laat ‘m zich lekker met z’n eigen zaken bemoeien. Koken ofzo. Zij staat als zangeres toch ook geen culinair advies te geven?

Tja, natuurlijk is het zo dat je moeilijk kunt oordelen over iets dat je zelf nooit hebt meegemaakt, maar feit is wel dat het percentage baby’s dat borstvoeding krijgt in Groot-Brittannië ontzettend laag is, veel kinderen heel ongezond eten en er weinig voorlichting is over verantwoorde voeding. Adele, zelf moeder en bovendien een voorbeeld voor veel vrouwen, zou vanuit haar positie best een rol kunnen spelen in het aan de kaak stellen en verbeteren van de situatie in het land. Niet door moeders onder druk te zetten om borstvoeding te geven, maar wel door ze goede, betrouwbare informatie te geven en ze te wijzen op de mogelijkheden en de voordelen.

Die arme Jamie. Nu ook al verketterd door de ‘Queen Mum’ uit zijn eigen land. Wij hebben wel met hem te doen. Maar ja, een mannen en moedermelk, dat is blijkbaar toch ‘a bridge too far’.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-P_f1jElro

(Bron: YouTube, Foto: Getty Images)