Dit krijg je er gratis bij als je moeder wordt!

18.05.2014 00:10
geboorteplan

Inge kreeg er opeens van alles bij in haar leven, naast die baby. En het kostte niets!

1. Vriendinnen bij de Etos.
Ik kom hier –laat ik zeggen- zéér regelmatig. De meiden volgen de ontwikkeling van mijn babymeisje op de voet en ik kan hier inmiddels artikelen ruilen zonder bon. We hebben een wederzijdse relatie van diep vertrouwen.

2. Lekker veel aanspraak op straat.
Iedere willekeurige vreemde hangt boven de wagen en ik kijk niet meer gek op als ik achter me in de rij bij de kassa weer eens ‘ah boezie woezie woezie’ hoor. Gek genoeg praten mensen niet meer tegen mij maar tegen m’n kind.

3. Een heel nieuwe woonbuurt.
Dat je ineens alle speeltuinen, kinderboerderijen en basisscholen binnen een straal van twee kilometer weet te vinden. Ook al is je kind pas 6 maanden oud.

4. Een no-excuse policy.
Dat je altijd een geldige reden hebt om te shoppen. Tjaah, ze groeit zó hard.

5. Helpende handjes.
Eén telefoontje naar je schoonouders als je ziek bent, en ze staan binnen 5 minuten op de stoep om je kind op te halen. Kun je lekker in je eentje een dag in je bed blijven snotteren zonder aandachtvragende baby die op de loer ligt.

6. Structuur.
Of ik nou wil of niet, ik word dagelijks standaard rond 07.00 gewekt door m’n dochter. Ik kan wel zeggen dat de weekenden tegenwoordig een stuk efficiënter worden ingedeeld. In plaats van tot 10.00 op bed liggen, zit rond dat tijdstip was nummer 2 al in de machine.

7. 10 jaar erbij
Zodat  caissières je ineens serieus nemen. Nooit meer wordt om mijn ID gevraagd als ik met kinderwagen en al een wijntje afreken.

8. Gratis workout.
Onderschat niet hoe vaak je die 8,5 kilo dagelijks in- en uit bed/box/maxi cosi plukt. Echt, daar kan geen sportschoolabonnement tegenop.

Pssst: ben je zwanger? Dit kan jij over anderhalf jaar! En we helpen je graag verder, want over deze dingen hoef je je dus géén zorgen te maken….