Alwéér overal uitgegroeid! Maar, wat moet je met al die te kleine kleren?

Dan heb je net een zooi nieuwe kleren voor je kinderen gekocht en denk je dus dat je weer even vooruit kunt, zijn ze een week later overal alweer uitgegroeid. Niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor de ruimte in huis, want voor je het weet heb je zoveel te kleine kleding liggen dat je zelf wel een outlet store kunt beginnen. Want, wat moet je met al dat spul?

Ken je dat, dat er gisteren nog niks aan de hand was, maar dat je dan vandaag naar je kind kijkt en je afvraagt hoe het toch komt dat z’n broek vijf cm boven z’n enkels hangt? Stond de wasmachine soms op 60 graden? Heb je per ongeluk een broek van z’n kleine broertje bij hem de kast gelegd? Nee dus, je kind is, alwéér, gegroeid. Soms lijkt het wel alsof ze gewoon overnight twee maten omhoog schieten. Wat vreemd is, aangezien je zou verwachten dat ze door al het gemiep aan tafel bij lange na niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen, maar blijkbaar kun je op een dieet van kale pasta en knijpfruit ook heel goed groeien. Dat je ‘s avonds nog een peuter in bed had gelegd, maar er ‘s ochtends een kleuter uithaalt. Zoiets. En dan kun je dus wéér die kast helemaal uitkammen en wéér een rondje online shoppen, want het is ook weer zowat om je kind in een naveltruitje en een hoogwaterbroek naar school te sturen. In ieder geval niet zolang de nineties geen come-back hebben gemaakt.

Maar wat moet je met al dat te kleine spul? Ik heb drie kinderen, dus je kunt je misschien wel voorstellen hoeveel kleding er bij mij op zolder inmiddels ligt te verstoffen. En ja, je kunt het natuurlijk doorgeven, maar tegen zoveel kleding kunnen mijn vriendinnen gewoon echt niet op baren. Dus heb ik dozen vol kinderkleren in prima staat, want slechts een blauwe maandag gedragen waar alleen de motten nog plezier van hebben. Marktplaats dan? Tja, daar kan ik me dus nooit toe zetten. Want: wat een gedoe. Er staat veel teveel op, zoeken is een ramp en wat je aanbiedt verzuipt in alle andere aanbiedingen die verkooplustigen erop hebben gezet. Om nog maar te zwijgen over het gedoe met potentiële kopers waar je vaak mee te maken krijgt, die ruzie beginnen te maken over de prijs, of gewoon helemaal niet komen opdagen terwijl je een deal met ze gesloten had. Thanks, but no thanks. Ik heb namelijk nog wel meer te doen.

Inmiddels komen de stapels kinderkleding alleen wel zo ongeveer tot aan het plafond. Doodzonde, want het kan makkelijk nog een kindje (of twee) mee (en néé, er komt dus echt geen vierde!). Gelukkig hebben ouders over de hele wereld dit probleem en dus was het slechts een kwestie van tijd voor iemand een briljante ingeving kreeg. In dit geval waren dat vier Deense vaders, die een shopping-app voor kinderkleding bedachten: Reshopper. Met Reshopper kun je makkelijk al je te klein geworden kinderkleding verkopen en zelf zoeken naar nieuwe outfits voor je eigen kinderen. Want als je die kasten uitmest, moet er daarna natuurlijk ook weer wat in. Het voordeel van Reshopper is dat je een soort persoonlijk profiel aanmaakt waarop je je voorkeuren kunt aangeven. Zo krijg je dus alleen kleding te zien die past bij wat je op dat moment zoekt. Handig, want je hoeft je dus niet door een brij aan verkeerde maten, kleuren en stijlen heen te worstelen voor je iets gevonden hebt dat je leuk vindt. Via een soort persoonlijke tijdlijn krijg je alles te zien wat voor jou interessant is en dan is het kwestie van shoppen maar. Handig, snel en bovendien geen gezeik met onbetrouwbare mensen. Want er zitten alleen maar ouders op met hetzelfde doel: get in and get out. Er moeten tenslotte luiers verschoond en boterhammen gesmeerd worden.

Barbara, Femke en ik hebben deze koe gelijk maar bij de hoorns gevat en ons door al onze dozen met te klein geworden kinderkleding heen geworsteld. Heb jij nog wat nodig? Duik in de online kast van onze kinderen en kies wat je leuk vindt! Want, nou ja, anders moeten we wachten tot we kleinkinderen krijgen. En die nemen het ons vast niet in dank af als oma ze opzadelt met mode uit de pruimentijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Reshopper, maar de content is 100% van ons.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

6 Leugens waar nieuwe moeders vooral niet in moeten trappen

En dan zit je daar, met je verse baby in je armen...
Lees verder