15x speelgoed waarvan je denkt: WTF?!?!

05.12.2016 05:12
15x speelgoed waarvan je denkt: WTF?!?!

Met twee kleine gelovigen in huis, van 2 en 4 jaar oud, werd het tijd voor Franke om zich te verdiepen in de welbekende vuistdikke speelgoedfolder. Wat ze daarin aantrof: een rariteitenkabinet van heb ik jou daar. Kijk maar even mee!

Lees ook: 20 Soorten speelgoed die per direct verboden zouden moeten worden

1.Anna en Elsa sing-a-long-pop.
Kan welgeteld één liedje zingen, Laat het los. Je kind zingt dan mee, is de bedoeling. Kost € 59, 95. Maar dan heb je ook wat.

speelgoed1b

2. Trollenhuis met roterende en lichtgevende dansvloer, inclusief 2 poppetjes
Wat was er eerder, de kip of het ei? Dat vroeg ik me nou ook af met de merchandise voor de film Trolls. De marketing druipt ervanaf, zullen we maar zeggen. En dan nog iets: zo’n roterende dansvloer is leuk, maar veel te klein, want wij gewone stervelingen kunnen er niet op dansen. Hebben die trollen alsnog alle lol.

speelgoed2b

3. Pratend elektronisch voetbaldoel
En ik maar denken dat mannen zo van voetbal houden omdat ze dan in ieder geval 1,5 uur even geen gekakel aan hoeven te horen. Had ik het effe mis.

speelgoed3b

4. Knutselset om zelf lippenbalsem te maken
Best kek karretje dit, maar waarom je nou een caravan/ijscowagen nodig hebt om lipgloss te maken, is me schier een raadsel…

1388481

5. Ark van Noach
Best leuk,  zo’n religieuze touch. Maar je weet hoe kinderen zijn: die raken dingen kwijt. En dan zit die arme Noach opeens zónder stelletjes aan boord van zijn schip. Hier komen ongelukken van, dat voel ik aan mijn zondvloed water (hè, wat een flauw grapje nou weer).

speelgoed6b

6. Strike Mega Mastodon
De naam zegt het al: de testosteron druipt ervan af. En dat voor een knaller van €120. Brengt echt de betere Vrede-op-aard-gevoelens bij je kind naar boven, dit. Oh nee, toch niet.

speelgoed7b

 

7. Steenschilderset
D’r zit verf in. En stenen. Stenen! Daar betaal je dan een tientje voor. Ja mensen, zo kan ik het ook. Genoeg stenen bij mij in de straat, zoals bij de oprit van de buren. Dus mochten jullie zo’n knutselset willen, kun je ze ook bij mij bestellen. Voor de helft van de prijs.

speelgoed8b

8. Play-Doh bij de tandarts
Cupcakes, taartjes, dieren, gezellige gezichtjes, ijsjes, regenbogen: hartstikke leuk om dat met die vrolijk kleurige klei te maken. Dat begrijp ik. Een nabootsing van die 2x per jaar-horror-bezoekjes aan die enge man met drilboor, die mijn tandsteen zo genadeloos wegbikt dat ik hevig bloedend het strijdveld verlaat, wat minder.

speelgoed9b

9. Bloemenvaas paarden
Aangeprezen met de woorden: ‘Gewoon uniek!’ Nou, dan weet je het wel. Een puzzel van 216 stukjes en het resultaat is deze tenenkrommend lelijke vaas. Als je dochter iets met paarden heeft, koop dan een ritje paardenles voor d’r. Heeft ze veel meer aan.

speelgoed10b

10. Bosch werkbank met 75 onderdelen
Bosch heeft het begrepen: die klanten moet je zo vroeg mogelijk met je product laten kennismaken. Ergo: de werkbank. Met 75 delen. En wie kan er van die 75 delen in de toekomst 73 achter de bank/onder de kast/in het poppenhuis/tussen de richeltjes van het bed vandaan plukken? Precies ja, niet meneer Bosch, maar mama. En mama heeft wel wat beters te doen.

speelgoed11b

 

11.Miele keuken
Ook aan de keukenprinsjes- en prinsesjes wordt gedacht qua merkenbinding. Kijk die Miele-keuken eens shinen! Met echt geluid mensen, écht geluid, aldus de folder. Naar de keuken lopen als mama/papa aan het koken is, dat lijkt mij het écht-échte keukengeluid, maar da’s vast raar gedacht van me.

speelgoed12

12. Bosch ontbijtsetje
En bij die keuken en die werkbank kan dit ontbijtsetje niet ontbreken, natuurlijk. Net echt. En dat is wat we willen. Zoveel mogelijk net echt. Stel je voor dat we iets overlaten aan de fantasie van onze koters….

speelgoed13b

13. Schoonmaaktrolley
Dit is mijn favoriet. Hadden we deze niet allemaal willen hebben, vroegah? Inclusief bezem, stoffer en blik, schoonmaakmiddel en nog veel meer! Kanonnen, wat een apparaat!

 

speelgoed14b

 

14. Mega make-up tafel
Wat is beter dan twee kleurtjes oogschaduw? 198 kleurtjes oogschaduw. Móét je hebben. Als kind. Als moeder trouwens ook. * kuch *

speelgoed15b

 

15. Jackpot spel
Zo. En als we ons kapot vervelen met speelgoed 1-14, dan kunnen we altijd nog met zijn allen lekker gaan gokken. Wie is er immers niet groot mee geworden?

speelgoed16b

16. 3d-printer

Oh en deze. Wat hebben die kinderen daar nou aan, zo’n 3d-printer? Echt onzin. Nou ja, hoe komt die nou opeens in mijn winkelwagentje terecht? Goh, ook afgerekend. Maar ik zei nog: daar hebben mijn kinderen NIKS aan, die zijn nog veel te klein. Ze hebben meer aan zo’n Ark van Noach. Ach jammer, kan vast niet meer geruild.

Nou, misschien moet mama hier maar even mee gaan spelen, dan.

speelgoed17b

Lees ook: Top 12 meest irritante speelgoed