19 redenen om de juf nu meteen een standbeeld te geven

01.11.2016 05:00
19 redenen om de juf nu meteen een standbeeld te geven

Omdat ze niet gillend wegrent uit een klas met 30 kinderen en echt het allerbeste met je kind voorheeft: geef de juf vandaag nog een standbeeld. (O ja, waar juf staat kan meester natuurlijk net zo goed.)

Lees ook: Ik wou dat mijn juf wist… (ontroerende openbaringen van kinderen!)

 1. Omdat ze elke dag vrolijk is, zelfs als ze slecht heeft geslapen / thuis ruzie heeft / gewoon een baaldag heeft.
 1. Omdat ze elke dag een klas van DERTIG kinderen moet weten te managen, terwijl je zelf twee of drie kinderen al veel vindt.
 1. Omdat ze voor de uitdaging staat al die verschillende kinderen met hun eigen gebruiksaanwijzingen passend onderwijs te bieden.
 1. En er ook nog heel veel ouders met hun eigen gebruiksaanwijzingen bij krijgt.
 1. Omdat ze niet alleen moet zorgen dat al die kinderen iets leren, maar ook alert moet zijn op zoveel andere dingen. En omdat ze dapper genoeg is om aan de bel te trekken als ze denkt dat er thuis iets aan de hand is.
 1. Omdat ze dat doet uit liefde voor kinderen die helemaal niet van haarzelf zijn.
 1. Omdat ze niet alleen verstand heeft van schrijven en rekenen, maar ook gewoon een antwoord heeft als je kind out of the blue vraagt hoe lang het duurt om naar de maan te vliegen.
 1. Omdat ze niet in lachen uitbarst als je kind haar vertelt dat ie met haar wil trouwen, maar zegt dat ze zich heel erg vereerd voelt.
 1. Omdat ze altijd bezig is nieuwe dingen te verzinnen die de les nog veel leuker maken, en niet alleen maar droog de lesmethode volgt.
 1. Omdat ze ook jou troost als je het een beetje moeilijk hebt op de eerste schooldag van je kind.
 1. Omdat veel juffen na een hele dag tussen de pratende, vragende en veeleisende leerlingen ook nog gewoon voor hun eigen kinderen zorgen.
 1. Omdat ze echt het allerbeste met je kind voorheeft en zes stappen harder zet om te zorgen dat ie die ene rekensom eindelijk gaat snappen.
 1. Omdat ze eindeloos geduld heeft en niet na drie keer ‘ja maar waaróm dan’ uit haar slof schiet.
 1. Omdat ze al eerder dan jij inziet dat je kind niet lekker in z’n vel zit en ‘m dan wat extra aandacht geeft.

15. Omdat ze altijd zorgt voor een geweldig knutselgeval voor moederdag / vaderdag / opa-en-oma-dag / wat voor dag dan ook, zodat je je daar zelf niet meer druk om hoeft te maken.

 1. Omdat ze van de verjaardag van elk kind een feestje in de klas maakt.
 1. Omdat ze eigenlijk altijd zelf kind is gebleven en gekke verhaaltjes en liedjes verzint die je kind zich over twintig jaar nog steeds zal herinneren omdat ze zo leuk waren.
 1. Omdat ze heus wel weet hoe spannend je kind het vindt en daarom bemoedigend naar hem knipoogt als hij trillend van de zenuwen een spreekbeurt geeft.
 1. Omdat ze niet alleen juf is, maar ook coach, mediator, ehbo’er, cheerleader, tranendroger en nog zoveel meer.

Lees ook: Je kind dit jaar voor het eerst naar school? Doe deze 10 dingen dan vooral niet!