6 mensen die je haat wanneer je baby niet doorslaapt

04.09.2022 18:00

Wanneer je kind niet doorslaapt, word je moe. Slaapt je kind al een jaar niet door, dan word je ook boos van binnen. Tenminste, Renée wel. En ze is vooral boos op deze zes (groepen) mensen.

  1. Alle moeders van kinderen die wel doorslapen

Gewoon allemaal, vooral de moeders die je dat te pas en te onpas vertellen. Niet doen. Gewoon niet over praten. Laat me even razen over hoe kut en vermoeiend het is. En daarna begin je ergens anders over. Dus vooral niet over jouw kinderen die van 7 tot 7 slapen. Dat maakt het écht niet beter.

Lees ook: Dit is waarom je baby ’s nachts die doorslaapt. (En alleen dit helpt..)

  1. Mensen die tussen 18.30 en 07.00 uur ‘s ochtends bij je aanbellen

Postbodes, mensen die komen collecteren, Jehova’s Getuigen. Echt, hou op. Er moet naast de nee-nee-sticker ook één ik-heb-kinderen-dus-druk-niet-op-deze-bel-tussen-7-en-7-uur-sticker komen. Gratis af te halen bij gemeente. De ergste in deze categorie: postbodes die blijven bellen omdat ze vermoeden dat je heus wel thuis bent. Ga weg. Neem je pakketje mee en ga. Mijn kind slaapt net en dat wil ik zo houden.

  1. Iedereen die te laat komt

Ik haat te laat komen. Ik ben zelf (bijna) nooit te laat en raak enorm opgewonden (in negatieve zin) wanneer andere mensen dat wel zijn. Wanneer je al een jaar gebroken nachten hebt, is zelfs vijf minuten een doodzonde. Zeker als je niet van tevoren even belt. Niet dat zij het nou perse erger maken, maar iemand foutjes vergeven word steeds moeilijker wanneer je op je tandvlees loopt. 

  1. De adviesgevers

‘Weet je wat bij mij enorm hielp?’ Hoe vaak ik dat al niet gehoord heb. Als ik alle tips die ik de laatste maanden kreeg, op moest volgen, was ik failliet en nog vermoeider dan ik nu ben. Draagdoeken, speciale stoeltjes, kalmererende lotions en homeopathische druppels. Hou op. Ik accepteer de situatie zoals hij is, tenminste, dat probeer ik, en kijk uit naar het moment waarop het voorbij is. Dat is alles wat ik kan doen.

  1. Mijn moeder (sorry, mam)

Ze paste hier één nachtje op en toen sliep mijn zoontje door. Ja, echt. Serieus. Hij werd wel wakker, pruttelde wat, maar niet zo ernstig dat ze erheen moest. Ik dacht: wat een feest. Nu wordt het beter. Maar de nacht erna brulde hij om 1 uur ‘s nachts weer de hele wijk bij elkaar.

  1. Mijn man die doorslaapt

Mijn man slaapt overal doorheen. Door alles. Gebrul, gejank, het roepen van papa of mama. Misschien komt het omdat hij verkouden is en zo hard snurkt niets daar bovenuit komt. Ik kijk midden in de nacht, in het donker, wel eens naar hem en denk: ‘eikel.’ Ik geef toe: soms duw ik even tegen hem aan, zodat hij wakker wordt. Gewoon omdat het niet eerlijk is. Ik wakker? Dan hij ook wakker.

Lees meer: Vaders, ga er wat vaker uit en red je relatie