11 dingen die ouders doen, die voor niet-ouders niet te begrijpen zijn.

14.08.2017 04:45
11 dingen die ouders doen, die voor niet-ouders niet te begrijpen zijn.

Kinderen krijgen zet je hele leven op zijn kop. Je krijgt andere standaarden, prioriteiten en gewoontes. Dingen worden normaal waarvan je van te voren had gezworen dat je ze nooit zou gaan doen. En dit is soms moeilijk te begrijpen voor onze kinderloze medemensen, dus bij deze een poging tot uitleg. 

1. Als we de leeftijd van ons kind in maanden zeggen, in plaats van in jaren

Als je kinderen klein zijn ontwikkelen ze gewoon heel snel. 14 maanden en 16 maanden kan een boel verschil maken. Daarom is dit de handigste manier, zodat andere mensen (oké ouders) meteen weten waar je kind ongeveer zit qua ontwikkeling.

2. Dat we constant over poep praten

Als ouder vergeet je soms dat er ook mensen zijn die niet de hele dag bezig zijn met het in de gaten houden van de stoelgang van andere mensen. Sorry jongens!

3. Dat we poep en plas niet meer zo vies vinden, tenminste van onze eigen kinderen. 

Als ouder wordt er op een gegeven moment zo vaak op je gepoept en geplast, je raakt er een beetje aan gewend.

4. Dat we altijd tassen vol spullen bij ons hebben, wat kan je allemaal nodig hebben?

Geloof ons, we doen dit om jullie te beschermen. Als we namelijk ergens zijn en ons kind heeft plotseling iets nodig (een zakdoek, een sultana, zijn favoriete knuffel), wees dan maar blij dat we dat bij ons hebben. Anders breekt de hel pas echt los.

5. Waarom we plotseling in van die saaie auto’s gaan rijden

Ze zijn praktisch, groot en veilig. En laten we eerlijk zijn. Kinderen vernachelen je auto. Beter dat ze een lelijke, saaie auto verpesten dan je prachtige, peperdure sportauto.

6. Dat we Facebookupdates plaatsen voor de verjaardagen van onze kinderen, die nog niet eens oud genoeg zijn om een eigen Facebook-account te hebben. Of om überhaupt te lezen.

Dit zijn mijlpalen in het leven van onze kinderen die we graag met vrienden en familie willen delen, die wel op Facebook zitten. Daarnaast reageren jullie ook op bijvoorbeeld Instagramfoto’s van Beyoncé, ook niet heel waarschijnlijk dat die dat gaat lezen.

7. Waarom we altijd bezig zijn met de was

Want kom op, hoe veel kan het nou zijn? Nou su-per-veel. Kinderen moeten namelijk ongeveer elk uur schone kleren aan, omdat het kleine viezerikken zijn.

8. Als ouders hun baby willen spreken aan de telefoon

Ja-ha, we weten dat ze ons niet begrijpen. Maar we missen onze babies als we er niet zijn. En daarnaast hopen we dat ze de klank van onze stem wel herkennen, en dat ze onze stem graag horen.

9. Dat we serieuze gesprekken kunnen voeren met andere ouders over televisieprogramma’s voor peuters

‘Het nieuwe seizoen van Brandweerman Sam valt me toch een beetje tegen.’

10. Dat we foto’s maken van onze huilende kinderen op schoot bij Sinterklaas

Oké, dit lijkt heel gemeen, maar het gaat altijd hetzelfde. Weken voor 5 december kan het nergens anders over gaan dat Sinterklaas. Komt ie langs? Komt Piet mee? Wanneer komen ze? Morgen? Overmorgen? Over het algemeen zijn kinderen een en al enthousiasme. Tot Sint er is, en dan vinden ze het ineens een beetje eng. Maar dan heb je al de buurman opgetrommeld, hem een jurk aangetrokken en een baard omgehangen, dus dan zullen die foto’s er komen ook!

11. Als we kinderen vieze dingen laten uitspugen in onze handen

Vergeleken bij billen afvegen is dit niks!

Bron: Buzzfeed

lees ook: 11 rare/vieze/gênante dingen die je kind mag doen (en verder NIEMAND)