DWDD biedt jonge gezinnen excuses aan: “We zullen naar 20.30 uur gaan.”

04.03.2015 11:27
dwdd ander tijdstip

De redactie van De Wereld Draait Door gaat naar een ander tijdstip. De directie van VARA/BNN heeft in een officieel persbericht haar excuses aangeboden voor het uitzendtijdstip van het programma. “We hebben deze doelgroep te lang genegeerd.”

Van onze nieuwsredactie – Een jaar geleden verhuisde De Wereld Draait Door naar Nederland 1, dé zender voor jonge gezinnen. Maar met het uitzendtijdstip is geen rekening gehouden met die doelgroep. Na vele protesten onder de hashtag #dwddvoorouders heeft de directie van VARA/BNN in overleg met de netmanager besloten het programma een half uurtje later uit te zenden.

“Er is natuurlijk geen ouder van jonge kinderen die tussen 19 en 20 uur voor de tv kan zitten. Daarom hadden we een herhaling rond middernacht. Uit de twitterhype begrepen we dat ook dit geen fijn tijdstip is voor jonge ouders. Dan schijnen ze allang te slapen!”

Omdat het oneerlijk is dat beide uitzendtijdstippen ongeschikt zijn voor gezinnen, heeft de directie dus besloten vanaf komende maandag het programma om 20.30 uur uit te zenden, als de kinderen slapen. “De herhaling rond middernacht houden we dan gewoon voor een andere doelgroep. Dan is iedereen gelukkig.”

 

Nog meer curieuze nieuwtjes lezen? Lees ook waarom Vanessa haar baby naar een kostschool stuurde of het verhaal van Shanti, die in haar achtertuin wilde bevallen.