Een complete kinderkamer stijlen

25.04.2024 09:41
Kinderkamer die volledig is gestijld met mooie blauw, groene muur, een ledikant, een commode en decoratie.

Het samenstellen van een kinderkamer kan veel tijd en werk kosten. Het is hierbij belangrijk dat je kind het leuk vindt, maar het ook praktisch en duurzaam is. Het is niet fijn als je nieuwe meubels voor de kamer aanschaft en over 3 jaar het weer moet doen. Je kunt ervoor kiezen om een complete kinderkamer uit te zoeken. Zo past alles mooi bij elkaar, zal het niet rommelig ogen en kan het weer jaren mee gaan. 

Een complete kinderkamer nodig

Op een bepaalde leeftijd zul je aan je kind merken dat het toe is aan een nieuwe kamer. Hierbij kun je zelf op zoek gaan naar alle nieuwe meubels bij verschillende winkels, maar soms kan dit ervoor zorgen dat de kamer rommelig en geen geheel wordt. Dit geeft veel onrust en kun je beter proberen te voorkomen. Je kunt er dan voor kiezen om een complete kinderkamer bij dezelfde winkel te kopen. Vaak verkopen deze winkels mooie sets voor kinderkamers. Denk bijvoorbeeld aan een passend ledikantje met hoeslaken, een aankleedkussen, een thermometer om de temperatuur van de kamer te monitoren, passende kledingkasten en gordijnen. Zo ben je in één keer klaar en weet je zeker dat alle meubels goed bij elkaar passen en zorgen voor een rustig geheel.

Hoe kies je de kinderkamer

Wanneer je voor een compleet meubel set gaat, kun je deze vaak zelf samenstellen. Niet elke kinderkamer is even groot of heeft dezelfde meubels nodig. Zo kun je zelf afwegen of je kind een grote of kleine kast nodig heeft en of er ruimte is voor bijvoorbeeld een bureau en ladekast. Een grotere kinderkamer heeft een stuk meer ruimte voor meubels, maar is de kinderkamer een kleine ruimte dan staat het al snel vol met een bed en een kast. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper, waarbij het bureau of opbergruimte onder het bed geplaatst kan worden. Zo kan de kinderkamer set geheel naar eigen wens samengesteld worden. 

Rust in de kinderkamer

Kinderen hebben over het algemeen veel speelgoed en houden vaak ook niet van opruimen. Een kinderkamer kan daarom al snel rommelig en vol ogen. Door te kiezen voor een complete kinderkamer in dezelfde stijl en kleuren, zal de kamer er al een stuk rustiger uit komen te zien. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met sikkens rubbol xd high gloss om de kamer een eigen kleurtje te geven. Het is daarnaast voor een kinderkamer dan ook belangrijk om genoeg opbergruimte te realiseren. Dit kan met bijpassende lades of opbergbakken onder het bed, een kast of mooie manden. Zo is het ook voor je kind een stuk makkelijker om zijn kamer opgeruimd en netjes te houden.