Lekker ouderwets: een dagje wandelen langs de kabouterroute in het Baarnsche Bos

07.08.2014 14:00
Een dagje wandelen langs de kabouterroute in het Baarnsche Bos

Wat deed jij vroeger toen je jong was in het weekend? Waarschijnlijk niet naar een pretpark gaan, en al helemaal niet de hele ochtend op een Ipad spelen. Dan ging je wandelen, of fietsen, met je ouders. Geen gezeur, gewoon naar buiten. Dat is nu wel anders. Maar als je je toch een beetje zorgen begint te maken over de bleke neuzen van je kroost, neem ze dan een keer mee naar de kabouterroute in het Baarnsche Bos voor een dagje old-school vermaak. 

De kabouterroute is een wandeling van anderhalve kilometer door het Baarnsche Bos. De route is aangegeven met paaltjes in het kabouterthema. Bij al deze paaltjes zijn opdrachten te vinden en uit te voeren waarmee je kinderen kunnen leren een ‘echte kabouter’ te worden. De route begint bij restaurant de Generaal (handig, vlak naast het treinstation van Baarn, dus supergoed te bereiken). Daar krijg alle kinderen (kabouters-in-opleiding) een puntmuts en een knapzakje met proviand. Echt heel schattig (en oneindig voer voor superlieve foto’s).

Onderweg beantwoorden de kinderen allemaal vragen in het kabouterboek dat ze meekrijgen. Halverwege de route staat een bankje waar de knapzak open kan en de proviand kan worden opgegeten. Daarna vervolgt de weg weer terug naar de Generaal waar de bediening staat te wachten met een kabouterdiploma. Wedden dat je kinderen stiekem supertrots zijn. En bij thuiskomst heb je lekker moeie kinderen, met zowaar wat kleur op hun wangetjes.

Baarn_De_Generaal_3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_2321-1024x575

plus:

  • Je bent lekker buiten, en zelf krijg je ook nog wat lichaamsbeweging
  • Het is niet duur, 5 euro per kind
  • Je kan na aflopen heel lekker lunchen/eten bij de Generaal

min:

  • Voor wat oudere kinderen wordt de toch misschien snel saai
  • Het moet wel een beetje lekker weer zijn, anders is het niet zo leuk

Eethuys De Generaal
Lt. Gen. van Heutszlaan 5,
3743 JL Baarn

035 542 1784
https://www.degeneraal.nl/