Ga een dagje zweven, snoepen en slenteren op de Parade

26.07.2014 13:30
Een dagje lekker slenteren, snoepen en zweven op de Parade

Iedereen geniet natuurlijk van dit prachtige weer. Maar als je midden in de stad woont wil je af en toe wel eens ontsnappen, een dagje naar buiten. Gelukkig strijkt ieder jaar theaterfestival de Parade neer in de grote steden in ons land. Ga een dagje cultuur snuiven, voorstellingen kijken, heerlijk eten en drinken en zweven in de zweefmolen op het mooiste festival van Nederland.

Deze zomer presenteert de Parade 67 reguliere theatervoorstellingen, 16 speciale doorlopende voorstellingen, 37 bands en een uitgebreid Kinderparade programma. Genoeg te doen dus voor jong en oud. Maar ook als je niet zo heel geïnteresseerd bent in voorstellingen, is een paar rondjes over het prachtige festivalterrein al meer dan genoeg om je een hele middag te vermaken. Overal staan gezellige tentjes met suikerspinnen, zelfgemaakt ijs en heerlijk (biologisch) eten. Over het hele terrein verspreid staan picknicktafels om lekker aan te zitten. Ook leuk, alle bn’ers spotten die (vooral in Amsterdam) een dagje hip komen doen.  

De Parade heeft een uitgebreid kinderprogramma, wat bestaat uit voorstellingen, workshops en andere activiteiten voor kinderen. Meer dan genoeg voor kinderen om zich de hele dag uitstekend te vermaken. Ga samen petten pimpen, voorstellingen kijken of ga zelf lekker zitten bij de fonteinbar, een van de pronkstukken van de parade (het is letterlijk een bar met een fontein erbovenop) en geniet van het weer en de gezelligheid, terwijl je een oogje in het zeil houdt. Misschien kan je zelf ook nog een voorstelling meepakken.

Ga in ieder geval niet naar huis voordat je een keer in de zweefmolen bent geweest, misschien wel de bekendste attractie van de parade. Idealiter wacht je tot het een beetje gaat schemeren, en alle lichtjes aangaan. Zweven maar..

De Parade is nu nog in Utrecht, in het Moreelsepark, vlakbij het Centraal Station. Tot 3 augustus blijven ze daar. Daarna reizen ze door naar het Martin Luther King Park in Amsterdam, waar van 8 t/m 24 augustus de laatste editie van dit jaar is.

Een dagje lekker slenteren, snoepen en zweven op de Parade Een dagje lekker slenteren, snoepen en zweven op de Parade Een dagje lekker slenteren, snoepen en zweven op de Parade Een dagje lekker slenteren, snoepen en zweven op de Parade

Theaterfestival de Parade
Moreelsepark

Prijzen: tot 16:00 is toegang tot het terrein gratis, daarna 7,50.
Voorstellingen hebben aparte entreeprijzen.

Openingstijden
Ma, di en do van 15.00 tot 01.00 uur.
Wo en zo van 14.00 tot 01.00 uur.
Vr van 15.00 tot 02.00 uur.
Za van 14.00 tot 02.00 uur.