Hier mogen je kinderen de bediening laten schrikken

22.02.2014 05:41
boulangerie 1072

Sinds Femke in het Amsterdamse Westerpark woont, komt ze zelden meer in de Pijp. Ja, soms dronken, aan het einde van de avond, in de Kingfisher. Maar nu ontdekte ze er ook een plekje waar Max de serveersters mag laten schrikken, zonder dat ze boos worden.

Toen ik nog studeerde was ik dol op de Pijp. Ik benijdde vrienden die er kamers hadden en zat er urenlang in allerlei scharrige cafeetjes. Toen ik ouder werd kwam ik er steeds minder. De huizen zijn er smal, weinig van mijn vrienden (met hun gezinnen) zijn in de pijpenlaatjes gaan wonen en dus doe ik de horeca in dat gebied eigenlijk ook nooit meer aan. Behalve dan als ik heel erg dronken in de Kingfisher beland. En dat voelt dan ook echt als een Old Times revival. Maar goed.

Laatst moest ik in de Pijp zijn met Max en toen liep ik rond lunchtijd langs Boulangerie 1072. Een Frans bakkertje waar de stokbroden uit manden steken en waar er, voor ouders met kleine kinderen, beneden een speciaal hoekje is gemaakt. Compleet met enorme mand speelgoed en een klein tafeltje met allerlei frutseldingen. Terwijl Max blokken door de ruimte keilde, verlekkerde ik me aan de croissants, scones en croque monsieurs die op het menu stonden. Het werd een koffie verkeerd met een sandwich (van landbrood) met tonijnsalade. In een woord verrukkelijk.

Ik kom hier zeker nog eens terug. Men name omdat de serveersters ontzettend lief zijn tegen kinderen en heel goed op ze letten als ze irritant voor hun voeten langs kruipen. Max verschool zich op een zeker moment onder de trap wat ervoor zorgde dat een serveerster schrok en haar dienblad liet vallen, maar ze gaf geen krimp en bleef lief. Top zaak!

Plus
• Er zijn 3 lagen, zodat je er met kinderen kunt verblijven, maar ook zonder kinderen rustig kunt zitten.
• Authentiek Frans brood.
• Lieve, geduldige bediening.

Min
• Dat het een kwartier fietsen is van mijn huis.

Ferdinand Bolstraat 151
1072 LH Amsterdam

www.boulangerie1072.nl

Meer weten? Ga naar https://www.boulangerie1072.nl/