Instamama’s: Esther van UrbanMoms

09.06.2015 08:30

Niets fijner dan op Instagram lekker even gluren in de huizen (en levens) van andere moeders. Vandaag spreken we insta-mama Esther, oprichter en gezicht van het kids, fashion en lifestyleblog UrbanMoms.nl

Esther Buitendijk (33) is samen met Sander. Ze is moeder van Flint (4,5) en 24 weken zwanger van baby nummer 2.

Op Instagram: @UrbanMomsNL – 6181 volgers

urbanmoms 1

Wat plaats jij zoal op Instagram?

“Mijn Instagram gaat net als mijn site over ‘enjoying the daily life of being a mom’. Dat is dus wat je ziet: mijn dagelijks leven als urban mom. Ik plaats bijvoorbeeld foto’s van mijn gezin, de plekken waar ik naar toe ga of de fashion die ik leuk vind. Ik probeer een goeie mix van onderwerpen aan te houden en niet al teveel persoonlijke foto’s te plaatsen.”

Lees ook: het interview met leuke insta-mama @Madebylon

Toch zien we je zoontje Flint hier en daar wel langskomen.

“Klopt, maar je ziet maar weinig foto’s van hem alleen. Ik probeer er goed op te letten hoe ik hem in beeld breng. Ik kies er immers voor om dit te doen, hij niet. Nu er een tweede aankomt, ben ik er ook wel mee bezig hoe ik daar straks mee om wil gaan. Ik bén mijn blog, dus het is logisch dat mijn lezers op Instagram ook een stukje van mijn leven willen zien, maar ik bepaal zelf in hoeverre ik mijn leven wil delen.”

urbanmoms 3

Wat voor foto’s scoren het beste?

“Ik denk altijd dat mensen het liefst de inspiratie van mijn blog op Instagram terug willen zien, maar dat blijkt niet helemaal waar. Ik hoef namelijk maar één foto van mijn dikke buik te posten en het gaat helemaal los, haha! Het is dus toch de personal touch die scoort. En foto’s waarop iets gebeurt, waarop we onderweg zijn of iets meemaken; die doen het ook goed. Bijvoorbeeld als ik met Flint een ritje op zijn nieuwe fiets maak.”

urbanmoms 2

Wat is jouw beste tip voor een leuke foto?

“De beste foto’s maak je met daglicht. Zorg er sowieso voor dat je je foto’s maakt met zoveel mogelijk licht, die spreken nu eenmaal meer aan dan donkere foto’s. Ik gebruik trouwens zelf geen filters van Instagram. Soms wil ik een foto nog wel eens wat oplichten om ‘m beter in mijn timeline te laten passen, maar dat was het wel. Ik heb dan ook niet zo’n fantastische clean design ‘feed’ (het overzicht van je foto’s) die je vaak ziet bij andere bloggers, maar dat is ok. Mijn leven als urban mom is nu eenmaal niet zo clean en strak, maar gewoon zoals het is.”

 

beeld: @UrbanMomsNL