Premature baby wil geen afscheid nemen en blijft tegen alle verwachtingen in leven

25.05.2019 04:55
Premature baby wil geen afscheid nemen en blijft tegen alle verwachtingen in leven

De kleine George Rossal kwam na amper 27 weken ter wereld. Hij woog slechts 539 gram en zijn ouders Louise (33) en Paul (32) stonden op het punt afscheid van hem te nemen. Toch bleef hij vechten. Tegen alle verwachtingen in, kwam George er bovenop.

Tot in de twintigste week van de zwangerschap, was er niks aan de hand. Toen bleek dat George te klein was en dat Louise last had van een hoge bloeddruk. Vastgesteld werd dat er iets niet goed ging met de bloedtoevoer naar de baarmoeder. De groei van de ongeboren baby werd hierdoor beïnvloed.

Lees ook: Heftig: vader deelt hartverscheurende foto van doodziek dochtertje (4)

Geen bloed en zuurstof
Op 16 mei raakte George los van de baarmoeder, waardoor hij geen bloed en zuurstof meer kreeg. Kort daarna kwam hij met een spoedkeizersnede ter wereld. George woog op dat moment amper 539 gram, zag blauw en kreeg 14 minuten lang hartmassage. De artsen dachten dat hij de volgende ochtend niet zou halen.

Tegen alle verwachtingen in overleefde George de nacht, maar na drie weken werd zijn toestand opnieuw kritiek. Een ingewikkelde operatie aan zijn hart, maakte dat zijn ouders opnieuw het ergste vreesden en zelfs afscheid van hem namen. George bleek echter een vechtertje en overleefde ook deze hobbel. Langzaam aan knapte hij op en met 15 weken mocht hij naar huis.

Dankbaar
Inmiddels is George een half jaar oud en weegt hij vier kilo. Zijn ouders zijn het personeel van het Royal Victoria Infirmary Hospital en het Freeman Hospital eeuwig dankbaar. “Het was altijd verschrikkelijk om hem te moeten achterlaten, maar we wisten altijd dat hij op de juiste plaats zat. Ze hebben het leven van onze baby gered. Dat hij hier nu zit, hebben we te danken aan hen,” aldus Louise en Paul tegen nieuwswebsite Chronicle Live.

Lees ook: Vader te vroeg geboren tweeling ontvangt te lieve verrassing van Bol.com

Bron: AD, Chronicle Live
Beeld: Facebook Paul Rossall