Hatsjoe! Tijd voor extra vitaminen met een supergezonde smoothie!

09.01.2015 11:53

Na de feestdagen heb ik altijd een beetje een knagend gevoel over wat mijn dochter allemaal voor lekkers, vets en ongezonds heeft binnengekregen in de decembermaand. De oliebollen zijn op, Sinterklaas zit alweer lang en breed in Spanje en het is januari. Tijd voor wat compensatie en extra vitaminen! 

Mijn dochter is dol op smoothies. In het weekend kopen we bij de plantage aan de overkant van de straat heerlijk vers fruit en gaan we aan de slag. Dat is zo lekker van het wonen op Curacao, al dat tropische, verse fruit! Als basis gebruik ik vaak banaan omdat het de smoothie lekker romig maakt zonder dat je melk (of roomijs) hoeft toe te voegen. Sinaasappelsap of mango zorgt voor zoet, zodat ook de suiker in de kast kan blijven staan. Er zijn heel veel lekkere combinaties mogelijk, maar dit is een van mijn persoonlijke favorieten.

Ingrediënten

voor 4 sommaties

3 bananen
1 cup verse mango, in blokjes
1 cup verse ananas, in blokjes
1 cup versgeperst sinaasappelsap
½ cup geraspte cocos
2 cups ijsblokjes

* een cup is een Amerikaanse maat en is ongeveer gelijk aan een kwart liter (237ml).

Bereidingswijze

Dat is heel makkelijk: doe alle ingrediënten in een blender en pureer het geheel tot je een heerlijke, schuimende smoothie hebt.

 

Bij het voVEGGIE-KIDZ-COVEReden van ons kinderen lopen we dagelijks tegen heel veel vragen aan. Wat zijn nou gezonde vetten? Zijn die E-nummers nu echt zo slecht? Wat zijn alternatieven voor witte suiker? De blog en het gelijknamige boek Veggie Kidz is voor ouders die hun kinderen verantwoord willen voeden. Veggie Kidz laat zien dat gezond eten met je kinderen helemaal niet moeilijk, maar vooral heel leuk is. Je vindt er naast antwoorden op de vele voedingsvragen veel smakelijke (vegetarische) recepten voor alle eetmomenten van de dag. 

Kijk voor meer recepten op https://www.veggiekidz.nl

Tip van de redactie: niet genoeg vitamine? Neem een vitamine abonnement en heb altijd de juiste vitamines in huis.