Stappenplan: hoe word ik een kindervriend?

24.10.2014 05:00

Er zijn mensen die denken dat ze niet met kinderen om kunnen gaan. Die mensen roepen dat ook altijd heel hard: ‘Ik weet niet hoe dit moet, hoor. Kijk, hij begint meteen te huilen als ik in z’n buurt kom.’ Volgens Renske is interactie met kinderen heel makkelijk. Daarom stelde ze een stappenplan op. Als je je daaraan houdt, is succes gegarandeerd.

Stap 1: No doubt
Laat twijfel en angst achterwege. Kinderen voelen feilloos aan dat je onzeker bent en straffen dat af door te gaan janken of klieren. Wees ferm.

Stap 2: Truuk
Leer een truc. Iets met je handen en schaduwen, tover een kwartje uit je neus/oor/kont, zorg dat je kunt praten als Bumba of de ijsprinses uit Frozen. Whatever! Leer iets!

Stap 3: Zorg voor een stickervel in je tas
Kinderen vinden stickers mytisch. Ze zijn heel makkelijk te belonen door een stickers op hun hand/tas/schrift/pop/fiets/rug. Easy does it!

Stap 4: Doe iets wat niet mag
Laat een boer of een scheet en schrik daar zelf enorm van. Als je niet kúnt boeren of winden dan kun je altijd nog het woord ‘poep’ laten vallen. Werkt altijd.

Stap 5: Snoep
Kauwgum of smintjes tellen niet mee, maar een zak drop in je tas zorgt ervoor dat je voor altijd het hart van een kind kunt winnen. Snoep, koek, chips. Het is het ultieme doel van een kind om er zoveel mogelijk van te vergaren en als jij daarbij kunt helpen, ben je the bomb!

 

 

Foto: Thinkstock