Vader tweet dat het ouderschap ‘bijna nooit leuk’ is, en het internet wordt gek

26.01.2019 04:55
Vader tweet dat het ouderschap 'bijna nooit leuk' is, en het internet wordt gek

Twee weken geleden tweette regisseur en vader-van-twee Duncan Jones over het ouderschap en dat leidde, op zijn zachtst gezegd, tot nogal wat opgetrokken wenkbrauwen. 

Duncan Jones’ tweet ging als volgt: ‘Ik heb 2 kinderen, een van 2,5 jaar en een van 9 maanden. En ik zal je iets vertellen wat ik nooit iemand hoor toegeven… Ze zijn uitputtend, frustrerend en destabiliseren je leven. Ze zijn bijna nooit leuk. Natuurlijk, een lach is leuk, en knuffels zijn fijn, maar het is MOEILIJK en niet per se een goede keus in het leven.’ Oei.

Na deze tweets plaatste Jones nog een tweet, waarin hij beter probeert uit te leggen wat hij bedoelt, en hoe andere mensen hier waarschijnlijk op zullen reageren: ‘Dit is waar mensen het gevoel hebben dat ze moeten zeggen ‘dat ze het ondanks alles voor geen goud zouden willen missen’. Maar weet je… Ik zou het heroverwegen. Het is vermoeiend. Het is banaal. Het is alsof je op een hond past die je niet kan africhten. Maar wat zou is, dat is zo. En ze zijn van mij. Ik hoop dat ze goed opgroeien.’

 

Harde woorden om te typen over je eigen kinderen. Aan de andere kant, als Duncan het echt zo ervaart, mag hij dat dan niet zeggen? Misschien zijn er meer ouders die zich zo voelen, maar dit nooit durven toe te geven, omdat het zo not done is om iets negatiefs over het ouderschap en je kinderen te zeggen. De initiële reacties op Twitter waren in ieder geval niet mals.

Maar uiteindelijk kreeg Duncan Jones ook reacties die hem bedankten voor zijn eerlijkheid, of probeerden hem moed in te spreken.

Lees ook: Het moederschap in 10 (h)eerlijke illustraties