Supersnel smullen: krokante kip met mayo-chili saus

20.05.2017 14:58
Vergroot Calve 2

Oh, dat spitsuur… Vermoeide kinderen, vermoeide ouders, pannen op het vuur, honger, het is me wat. Het liefst wil je het eten zo snel mogelijk op tafel hebben, maar het moet ook wel gezond zijn. Barbara heeft een recept voor kip wat supersnel klaar is en waar iedereen blij van wordt.

Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar die van mij eten heel veel als er een knapperig korstje omheen zit. En dat kun je heel makkelijk zelf maken. Laatst bedacht ik namelijk een manier om hele lekkere krokante kip te maken en mijn jongens (5 en 10 jaar) vonden het smullen. En dat niet alleen, ze konden het ook nog eens eenvoudig zelf maken! Dat was natuurlijk helemaal leuk. Want heeft een kind iets zelf gemaakt, dan lusten ze wonderwel opeens bijna alles. En het scheelt jou weer koken. Ik zeg dus: win-win situatie.

Wat je nodig hebt (4 pers):
* 400 gram kipfilet, in gelijke stukjes
* 400 gram sperziebonen, schoongemaakt
* 600 gram aardappels met rode schil, schoongeboend
* zonnebloemolie
* 50 gram paneermeel
* 125 gram Calvé mayonaise Licht & Romig
* flinke scheut chilisaus

En zo maak je het:

Morris vulde een pan met water, terwijl ik daar sperziebonen en aardappeltjes in gooide. Dat plonsde lekker, dus dat vond ‘ie natuurlijk hilarisch. Nou denk je misschien: sperziebonen en aardappels, ehm, echt niet dat mijn kind daar enthousiast van wordt aan tafel. Dat klopt, maar de pièce de résistance moest nog komen: kip in een knapperig jasje. Ik sneed kipfilet in stukjes en liet Morris die insmeren met 40 gram mayonaise en daarna door de paneermeel rollen. Dat was natuurlijk een lekker kliederig werkje, dus plezier gegarandeerd. De gepaneerde kipjes gingen de pan in en kwamen er na 6 minuten heerlijk krokant weer uit. Keer de kip wel regelmatig om met een tang.

Na acht minuten koken waren de sperziebonen en de aardappeltjes ook klaar en kon de tafel dus gedekt worden. Trouwens: je kunt de groenten en de aardappels gewoon koken, maar (roer)bakken kan natuurlijk ook! Verhit dan de zonnebloemolie in een koekenpan en bak ze in 10 minuten goudbruin. Dat is hartstikke lekker, met net een beetje meer smaak. En het hoeven natuurlijk ook geen sperziebonen te zijn. Andere groente kan net zo goed, ’t is maar net waar je zin in hebt. En bij krokante kip kan gewoon alles.

Om het extra lekker te maken liet ik Felix zelf een sausje erbij maken. Het laatste beetje mayonaise in een bakje, wat chilisaus er overheen en je hebt lekkere pittige mayo, die eigenlijk overal bij past. Zo zijn die sperziebonen en die aardappeltjes opeens helemaal niet zo saai meer en heb je dus geen lange tanden bij de groenten. Lekker en supersnel op tafel. Ideaal toch?

In een kwartiertje klaar en toch gewoon gezond. Iedereen blij!

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Calvé, maar de inhoud ervan is 100% van mij. Calvé Licht & Romig kan je gebruiken bij veel gerechten en maakt eten ook extra lekker voor je kinderen.

Lees meer over ons advertentiebeleid.