Quality time met z’n tweeën én de baby? Het kan! (En dit is de truc)

03.10.2017 10:13

Als je een kleine baby hebt is het vaak lastig om nog een beetje tijd voor elkaar te maken. Je kunt namelijk niet altijd een oppas vinden en misschien wil je je kind ook liever nog niet bij iemand anders achterlaten. Maar ja, af en even toe quality time met z’n tweeën is ook wel fijn (en nodig!). Dus, wat dan te doen?

Toen mijn oudste twee kinderen nog baby’s waren gingen mijn man en ik eigenlijk nooit samen weg. We hadden namelijk geen oppas en geen familie in de buurt, dus er was geen mogelijkheid om ze af en toe eens een avondje te droppen. En meenemen, dat leek me zo’n gedoe. Want dat was toch helemaal niet leuk voor ze? En wat als ze dan gingen huilen, of eigenlijk moesten slapen? Het klamme zweet brak me uit bij het idee alleen al. Dus bleven we thuis. Wat op zich geen ramp was, maar eigenlijk wel een beetje jammer. Want je mag dan ouders geworden zijn, je bent ook nog geliefden, toch? En dan wil je elkaar ook af en toe weleens romantisch in de ogen kijken in het licht van een flakkerende kaars, terwijl een ober een goed glas wijn voor je inschenkt, ipv dat je elkaar ’s morgens alleen nog maar door de spleetjes van je van vermoeidheid dichtgeplakte ogen aan de keukentafel boven een kop koffie zit zitten. Want daar komt de romantiek wel een beetje van op een laag pitje te staan, zullen we maar zeggen.

Daarom besloot ik het bij mijn derde kind anders aan te pakken en er gewoon wel af en toe met mijn man op uit te gaan. En wat blijkt nou, dat kan dus ook gewoon mét baby. De meeste baby’s kun je namelijk best meenemen naar een restaurant. Zeker in het begin, als ze nog echt klein zijn en nog gewoon in slaap vallen in de wagen. Wat dus gelijk de truc is: de kinderwagen. Heb je een goede wagen, dan kun je je kind eigenlijk gewoon altijd, overal mee naartoe nemen. En hoe eerder je daarmee begint, hoe beter is mijn ervaring inmiddels. Wat ik bij mijn oudste twee nooit heb gedaan, deden we nu met Arwen al in de kraamweek: gewoon, hop, kind in de kar en gaan. Lunchen, wandelen, shoppen, naar het strand, uit eten, we sleepten haar gewoon overal mee naartoe. En dat ging dus prima. Na een beetje rondkijken viel ze gewoon in slaap en konden wij zo een heel drie gangen menu weg werken. Een win-win situatie wat mij betreft, want geen gezeur met het vinden van een oppas en toch een fijn moment met z’n tweetjes. Een ongekende luxe.

Binnenkort gaan we op vakantie naar Sicilië en eigenlijk is de kinderwagen het belangrijkste op de paklijst. Want die verzekert ons van bezoekjes aan mooie dorpjes en lange avonden in heerlijke restaurantjes aan het strand. Terwijl Arwen op een poco di pane knaagt en daarna in de zwoele nazomerzon in slaap sukkelt. Ik heb in het afgelopen jaar met onze baby in ieder geval nooit het gevoel gehad dat mijn man en ik geen tijd meer voor elkaar hadden. Want ook met zijn drieën konden we heel goed met zijn tweeën zijn. En dat is in het hectische leven van jonge ouders echt geen overbodige luxe.

Nog op zoek naar een kinderwagen die je overal mee naartoe kunt nemen? Denk dan eens aan de mooie Joolz Geo². Deze wagen is supermakkelijk in te klappen (mede dankzij de transportvergrendeling), dus je kunt ‘m bijvoorbeeld ook zo meenemen in de auto, of op vakantie in de taxi. Hij heeft een grote boodschappenmand waarin je alles wat je nodig hebt voor de baby mee kunt nemen en een stoel op tafelhoogte (handig voor wat oudere baby’s die gezellig een beetje mee willen doen). Bovendien is de Joolz Geo2 ‘all-terrain’, waardoor je er dus eenvoudig mee naar het strand kan, of op vakantie zonder problemen een hobbelig bergpad op kunt lopen. Zo kun je dus echt overal naartoe met je baby.

 

 

   Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Joolz, maar de inhoud is 100% van ons. Lees hier voor onze advertentievoorwaarden. Meer informatie over de Joolz Geo², kijk op www.my-joolz.nl/geo2