De 23 dingen die je denkt en doet als je de uitgerekende datum bent gepasseerd

04.07.2016 05:00
uitgerekende datum, baby

De uitgerekende datum is een absoluut Heilige Datum waar iedereen met zijn fikken vanaf moet blijven. Je leeft er als een malle naar toe:  het is de eindstreep, de datum waar het allemaal om draait. En dus is de schok groots als er op die dag helemaal niks njente noppes gebeurt??!!! Uit eigen leven gegrepen: het vacuüm ná de uitgerekende datum in 23 stappen. 

Lees ook: 9 Dingen die ze je niet vertellen over een keizersnede

 1. Die baby is toch al lang afgebakken? Hij moet gewoon morgen komen, ik weet het zeker.
 2. Het is nu 9 november, maar ik was 8 november uitgerekend. Wat een ellende! Ik heb niks meer te doen.
 3. Wat moet ik doen? Alles is al gedaan. Ik kan niet eens meer zitten. Of liggen. Al die vrouwen die maar lekker films en series gaan lopen checken in afwachting van de baby, HOE dan? Kijken ze al die films en series staand of zo? Wat een hel. Ik krijg geen adem.
 4. Hoe lang mogen baby’s eigenlijk blijven zitten? Wat is het toch vreemd eigenlijk, dat ze hier in Nederland een baby het liefst gewoon lekker laten zitten tot-‘ie er zelf uit komt. In Amerika is dat echt heel anders. Toch?
 5. Strippen, misschien moet ik gestript. Maar ik ga pas overmorgen naar de verloskundige. DUUUURT LANG. Weet je wat, misschien moet ik framblozenbladthee? Dat helpt om de weeën op te wekken. Maar framblozenbladthee verkopen ze alleen bij de Tuinen en dat is heel ver weg maar ik moet NU die fokking thee hebben.
 6. Ik ga gewoon op de fiets, want ze zeggen dat bewegen de bevalling kan op wekken.
 7. Wat nu als ik op de fiets weeën krijg? Is zoiets gevaarlijk? Kan dat zomaar? Nouja, we gaan het zien.
 8. Echt een raar vacuüm dit. Een soort wachtstand. Een soort niemandsland. Iedereen en alles wacht op de baby.
 9. De verloskundige wil het nog even aanzien. Goed dan, ik ben nu ook pas drie dagen te laat.
 10. Ik ga het alleen echt niet zo ver laten komen dat ik pas aan het eind van week 42 beval hoor. Dan wil ik echt gestript worden of ze geven me maar weeënopwekkers.
 11. Voel ik de baby nog? Misschien niet. Misschien wel. Wat nu? Misschien moet ik een check.
 12. Hey, ik voel een wee. Toch? Ik voel iets geks in ieder geval. Misschien is het begonnen. Zou toch ook wel weer jammer zijn, want vandaag is het 13 november en ik vind 13 geen leuk getal.
 13. Het was geen wee, want het is inmiddels 14 november en er is in de verste verte geen baby te zien hoor mensen. Eens kijken welke vriendin dit ook heeft meegemaakt. Zie je wel, geen een. De enige die een beetje over tijd was, was vriendin M. en die hoefde maar drie dagen langer te wachten. Wat een beproeving! Dit heb ik weer hoor!
 14. Ik ben er nu echt zo klaar mee. Ik krijg nog steeds geen adem. En ik kan echt echt echt niet meer zitten. Oh, en ik heb de hele dag brandend maagzuur, en ze zeggen dat vanilleyoghurt helpt tegen al die zuuraanvallen maar niks geen verbetering hoor. Mag je maagzuurremmers als je zwanger bent?
 15. Nou, en framblozenbladthee helpt dus ook geen flikker bij het opwekken van de weeën. Ik tik er liters van naar binnen, maar geen spoor van een baby.
 16. Wat lees ik? Ananasharten schijnen de bevalling op te wekken. Nouja, baadt het niet.
 17. Ik kan mijn schoenen nu trouwens écht niet meer zelf aan doen, ik loop de hele dag op foeilelijke Birckenstocks en het is half november, even serieus dit is niet normaal.
 18. Oké, ik word nu echt debiel. En FOK die ananasharten. Wat een fabeltjes. Allemaal fabeltjes! Het zou verboden moeten worden.
 19. Misschien komt die hele baby wel niet meer? Ja, die is zich natuurlijk rot geschrokken van al die ananasharten.
 20. Ik weet dat het realistisch gezien niet kan, dat ‘ie niet meer komt, maar het voelt wel zo. Hij moet er gewoon NU uit, ik word hier claustrofobisch van. Ik ga een afspraak maken om mezelf te laten strippen. Hoewel ik steeds aan een striptease moet denken bij dat woord, maar dat zal mijn zieke geest wel weer zijn. Er moet gestript gaan worden.
 21. Oh, wat voel ik? Wat voel ik? Is dit eindelijk een wee? Ja, dit is een wee! Hoef ik toch niet gestript! Het is ongelofelijk. Nu gaat het gebeuren. Komt-‘ie er 10 dagen te laat tóch nog uit! Wie had dat ooit gedacht?
 22. END OF THE OLD STORY
 23. BEGINNING OF THE NEW STORY

LEES OOK: Waarom angst voor de bevalling niet nodig is