Duurzame hebbedingen voor je baby die echt veel te cool zijn

29.09.2017 09:00

Franke zou willen dat dat ze anno 2017 zwanger was geweest. Want vijf jaar geleden, toen haar eerste werd geboren, waren deze duurzame, hippe dingen nog niet verkrijgbaar. Om te watertanden zo gaaf.

Toen ik spulletjes voor mijn baby kocht kocht, vijf jaar geleden, was groen en duurzaam helemaal niet bon-ton. Nee, ‘Leve de massaproductie’ was toen het devies. Ik had wat dat betreft liever nu mijn kinderen gekregen, want die duurzame groene dingen vind ik helemaal de bom. Kijk nou, wat een dotjes en wát een goede initiatieven. Op naar een betere wereld, schoner milieu en leve de geitenwollensokken!

Lees ook: 20 Totaal nutteloze spullen die je voor je baby koopt.

 1. Wasbare luiers
  Kijk nou eens, wat een kek printje! Wie wil dat nou niet, de hele dag rond tijgeren met ijsjes op je booty? Precies, dacht ik ook. Hartstikke lief voor het milieu ook, want je hoeft dus niet tonnen moeilijk afbreekbare luiers de ether in te slingeren. Zolang je baby niet met drie maanden zindelijk is, zeg ik: doen, deze wasbare luiers.

 1. Niks kopen, gewoon huren!
  Want hoe lang gebruik je een wiegje nou eigenlijk? En hetzelfde geldt voor die kleine babymaatjes waar je spruit zo uit is gegroeid? Hoeveel beter dus om al die dingen niet te veel te produceren, maar gewoon te huren. Och, och, wat had ik deze graag in de kamer neergezet. Krijg je van alles bij, zelfs een gave Koeka-deken. Love. It.

 1. Smeren, maar!
  Ook al zo lekker, en zo nieuw en hippish enzo; de producten van Naif, gemaakt van louter natuurlijke ingrediënten. Da’s toch precies wat je op je baby wilt smeren? Puur natuur? En die verpakkingen zijn ook al zo mooi – ook niet erg, interieur verantwoorde smeerseltjes.

 1. Om op te vreten, deze hapjes.
  Ook op het gebied van eten is er zoooveel veranderd. Kijk nou, pompoenpuree, zalm met zoete aardappel… Had mij een hoop tijd in de keuken gescheeld, maar goed. Profiteer jij er maar even goed van, dan, die leuke hapjes in dito verpakking.

 1. Poezelvoetjes!
  De unicorn-trend heeft ook de duurzame babydoelgroep weten te bereiken. Kijk nou eens, deze slofjes. Gemaakt van biologisch geproduceerde wol uit Tibet, gekleurd met natuurlijke kleurstoffen, en gehandvilt (in elkaar geknutseld, zeg maar) in Kathmandu. Helemaal fair trade dus. Geef toe, da’s toch leuker dan een duizend-en-een-ding uit een dubieuze Chinese fabriek?


6. Slurpen maar.
Hij gaat eindeloos lang mee, en is niet van plastic. Duurzaam dus, en drinken blijft er ook nog eens lang warm of koud in, tot wel 10 uur. Wat een uitkomst! En wat ziet-ie er kek uit!

 

 

 

 

 

 

7. Daar zit muziek in!
Tot slot, omdat het herfst is. Dit muziekdoosje. Met de hand gemaakt, voor zover mogelijk, door een echt Hollandsch bedrijf. Gemaakt van Berken, en getest op duurzaamheid. Gaat dus jááááren mee.

 

Meer lezen van Franke? Volg haar dan op Instagram

Lees ook: 10 babyspullen die ook voor andere dingen heel handig bleken te zijn.