Baren of stemmen? Je moet wel prioriteiten stellen!

Vandaag is het zover: de Amerikanen maken zich op voor de grande finale van de afgelopen anderhalf jaar: Election Day. Maar wat als je hoogzwanger bent op het moment suprême? Baren, of stemmen? Je moet nou eenmaal keuzes maken.

Soshy Adelstein was vandaag uitgerekend. Maar, toen kreeg ze een paar dagen geleden ineens weeën. Paniek! Want, wat nu? Op Election Day naar de stembus waggelen met de kraamverbanden tussen haar benen zag ze niet echt zitten. En daarom vatte ze koe bij de hoorns en ging, vol in de weeën, niet naar het ziekenhuis, maar naar de stembus. Met krampen die om de 5 minuten kwamen bracht Soshy puffend en al haar stem (voor Clinton by the way) uit.

Soshy en haar man vonden het belangrijk dat hun dochter geboren werd in een wereld waar ze trots op kon zijn. En juist daarom was het zo belangrijk om te gaan stemmen. “Omdat we moeten voorkomen dat mannen zoals Trump aan de macht komt.”

Ik weet niet of ik dat bolletje nog rood had kunnen kleuren terwijl zich een kind door mijn geboortekanaal aan het persen was, dus echt: respect voor deze vrouw. En nu maar hopen dat haar dochtertje de eerste jaren van haar leven niet hoeft te slijten onder het regime van die rare oranje viezerik.

Lees ook: Deze moeder beantwoordt in één klap alle vragen over haar tweeling.

(Bron: Scary Mommy)

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Wat je vergeet van het derde trimester (maar levendig terugkomt als je zwanger bent)

Als je voor de tweede/derde/vierde keer zwanger bent vlieg je er vaak...
Lees verder