Beautyrituelen vóór en na het moederschap

19.08.2017 00:10

Zoals zoveel dingen verandert ook het beautyritueel drastisch als je piepjonge kinderen hebt. Van lang en uitgebreid naar kort en, eh, vrij afgeraffeld. Zo was het toen en zo is het nu.

Gezicht
Voor: Je nam ‘s ochtends de tijd: gezicht reinigen, dagcrème en oogcrème, even rustig in laten trekken, waarna je relaxt aan je ontbijt begon.
Na: In de hectiek om iedereen op tijd uit bed te krijgen, aan te kleden, te voorzien van een snel doch voedzaam ontbijt, in discussie te gaan over de outfit van de dag, haren te kammen en broodtrommels te vullen volstaan, voor jezelf, een paar plenzen ijskoud water en een superspeedy insmeren met crème.

Lees ook: Hoera, het wordt zomer! Alleen jammer van dat moederlijf.

Scheren
Voor: Tijdens lange douchesessies ontsnapte geen haartje aan jouw scheermes.
Na: In de turbo douchesessies die je tegenwoordig uitvoert, soms met ‘mamaaa’-roepende peuters aan de deurklink, gaat je scheermes in sneltreinvaart, ratsj ratsj, over de ongewenste haren. Iets wat door de haast niet zelden in een wat bloederige situatie eindigt. En, later, altijd weer de ‘verrassing’ oplevert dat je hele stroken toch niet mee hebt genomen.

Haar
Voor: Haren wassen, daar trok je nog best wat tijd voor uit. Lekker uitgebreid schuimen met shampoo, uitspoelen, conditioner erin. Dan föhnen en naar wens in model brengen.
Nu: haren wassen gebeurt in luttele seconden, soms sla je de conditioner maar over, en voor de keren dat je er niet aan toekomt is droogshampoo hét magische woord. Wat betreft uitgebreide styling: een elastiekje voor een praktische staart is nooit ver weg.

Make up
Voor: Je nam serieus de tijd om mascara op te brengen, de perfectionisten onder ons zelfs wimper voor wimper. Misschien nog wat eyeliner, BB-cream, een poedertje, gloss of lippenstift.
Na: Je bent al blij als je de tijd heb om drie tellen met de mascararoller te stoeien en de poederkwast over je gezicht te halen, met rennende koters om je heen.

Nagels
Voor: Nagels lakken daar is de nodige tijd en rust voor nodig. Die had je vroeger.
Nu: Sowieso is het geen optie om nagels te lakken in het bijzijn van je bloedjes want je kunt iedere seconde in actie moeten komen en daar gáát je lak. Dus het moet ’s avonds. Wanneer je te moe bent. Of het vergeet. En lukt het een keer wel, dan heb je dikke kans dat je lak er de volgende dag al is afgebladderd.

Avondritueel
Voor: Soms maakte je er een een spa-avondje van. Dan sloot je je op in de badkamer en sloeg je aan het scrubben, peelen, exfoliëren, maskertjes opdoen, en smeren.
Nu: Omdat je op de bank in slaap gevallen bent en ineens wakker schrikt terwijl het ver na middernacht is, is het avondritueel wat, eh, ingekort. Slaapdronken poets je je tanden,veeg je je mascara er af met een watje en wat remover, dan, hup, wat nachtcrème en vervolgens duik je snel je bed in voor de o zo broodnodige slaap.

Lees ook: Dit is waarom moeders nooit naar de sportschool hoeven.