Bizar en verschrikkelijk: peuter stikt onder zitzak

13.09.2016 13:27

Dit geloof je toch bijna niet: in de Amerikaanse staat Utah is een peuter op het kinderdagverblijf gestikt onder een zitzak. Omdat er een leidster op ging zitten! Hier krijgen wij als moeders dus echt de rillingen van.

Het zal je maar gebeuren, je brengt je zoon ’s ochtends naar het kinderdagverblijf en wordt dan halverwege de dag gebeld met verschrikkelijk nieuws: hij is overleden. En we weten allemaal, een ongeluk zit helaas in een klein hoekje, maar sommige dingen zijn zó bizar, daar kun je gewoon met de beste wil van de wereld niet bij. En zijn wel het laatste waar je bij stil staat, als je je kind toevertrouwd aan iemand anders.

Leonardo Sanchez, die aanstaande zaterdag 2 jaar zou worden, was onder een zitzak gekropen om zich te verstoppen. Niemand had echter in de gaten dat de peuter verstoppertje speelde en hij werd dus niet gemist. Een medewerker van het kinderdagverblijf ging vervolgens op de zitzak zitten, om de andere kinderen voor te lezen. Met desastreuze gevolgen. Want kleine Leonardo kreeg geen adem meer en voordat men door kreeg waar hij was, was het al te laat. Het jongetje was door verstikking om het leven gekomen.

Onze magen draaien zich om van zo’n verhaal, wat een drama. Zowel voor de ouders van Leonardo, als de andere kindjes en de medewerkers van het kinderdagverblijf. Laten we in vredesnaam altijd goed op onze kindjes letten, met z’n allen. Want ja die peuters, ze halen rare capriolen uit. En inderdaad, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar dit zou toch helemaal niemand moeten hoeven meemaken.

(Bron: Algemeen Dagblad, Washington Post. Foto: RTL Nieuws).

Lees ook: Toen een vreemde man ongevraagd een foto van mijn dochter nam.