De appel die in de poepemmer viel & andere dilemma’s

opvoeden, dilemma's
De appel, de knakworst en een dromenvanger die niet werkte: Barbara had een dag met drie onverwachte dilemma’s, en ze loste ze alle drie weer eens verkeerd op.

Lees ook: Hoe relaxed is fulltime moeder zijn? Dat valt wel tegen…
Een:
Morris heeft in zijn luier gepoept. Ik neem hem mee naar zijn kamer, en begin hem te verschonen. Zijn half afgekloven appel valt op de grond. Ik pak hem op en gooi hem in de luieremmer. Dan begint Morris keihard te huilen: “Appoe! Appoe! AAAAAPPPPOOEEEEEE!”
Over 7 minuten sluit het schoolhek en Felix moet zijn tanden nog poetsen.

Dilemma: haal ik de appel uit de emmer, of  neem ik een gillend kind mee naar school?
(Ik haal de appel uit de luieremmer, en zie dat er geen poep op zit, ik spoel ‘m af onder de kraan en geef m terug aan Morris. Gelukkig weigert hij. Jammer dat hij nog steeds huilt.)


Twee:
Vrijdagavond. Ik ben moe. Papa is er niet. Weet je wat? We eten vanavond knakworsten met witte hotdogbroodjes. Biologische knakworsten. Nou ja: Puur & Eerlijk van de Albert Heijn. Met een stukje komkommer.
Lusten ze allebei opeens geen knakworsten!

Dilemma: ga ik mijn best om ze die gore worstjes wel te laten eten, of smeer ik liever een bruine boterham met jam voor ze?
(Dat leek me eigenlijk veel gezonder, dus werd het dat. Met een mandarijn erbij.)


Drie:
Ik breng Felix naar bed. We hebben een veel te enge film gekeken. Nu is hij bang voor nachtmerries. Daarom wil hij nú de dromenvanger terug die hij een jaar geleden aan zijn kleine broertje heeft gegeven.
Ik sluip de kamer van Morris binnen, die echt nét begint te slapen, en zie dat de vanger recht boven zijn bed hangt.
Kut.
Ik pak een stoel. Sluip erop en probeer de vanger los te trekken.
Lukt niet.
Ik ga terug naar Felix en zeg: “Sorry, ik kan er niet bij.” Waarop Felix heel zielig begint te huilen.

Dilemma: laat ik Felix huilen, of riskeer ik dat Morris wakker wordt als ik boven hem bungel?
(Ik sluip Morris’ kamer weer in, schuif de stoel nog wat dichterbij en friemel uiteindelijk de dromenvanger eraf. Nu huilt Morris, en wil Felix nog steeds niet slapen, want de dromenvanger werkt niet.)

Conclusie:
De kinderen zijn hier in huis de baas, niet ik. En ik doe alles wat ze vragen.

Voornemen:
Ik heb géén idee!

Lees ook: 29 Dingen die je denkt in de kraamweek

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Dingen die zwangeren denken in de wachtkamer van de verloskundige

Al die andere buiken die je in de wachtkamer van de verloskundige...
Lees verder