Back to school: dé beste tip om het broodtrommeltje weer eens te updaten

Ieder jaar kijk je weer eens naar wat er ook alweer in die broodtrommels gaat, en dan denk je: daar moet echt iets aan veranderen. Barbara vond een heerlijk drankje, in pakjes, zonder suiker en superlekker.

Felix (8) gaat weer naar school. Na een heerlijk lange vakantie is het nu zover: hij gaat naar groep 5. Toen ik zaterdagmiddag zijn broodtrommeltjes en drinkbekertjes ergens diep uit een kast haalde, dacht ik opeens: al sinds hij kleuter is krijgt hij hetzelfde mee.

–       Een appeltje in 4 stukjes
–       Twee bruine boterhammetjes
–       Een stukje komkommer
–       Een verrassing (minikrentenbol of koekje)
–       Een flesje met water erin.

Dat moet je af en toe veranderen, vind ik. Die bruine boterhammen blijven, in fruit mag iets meer variatie en ik ben zelf tegen pakjes drinken mee: al die zoete drankjes waar de tanden kapot van gaan.
Soms lijk ik wel de enige hierin, hoor. Als ik in de klas om me heen kijk zie ze allemaal met pakjes appelsap, limonade uit een pakje en zelfs kinderen die elke dag chocolademelk mee krijgen.
Ik wil dat niet.
Water is dus perfect, maar een flesje met water erin vind ik ook wel erg karig, zeker voor een jochie dat in het weekend zelfs al weleens een glaasje cola mag drinken. Het contrast met de echte wereld en school wordt zo wel erg groot.
Maar ja: wat moet ik hem dan meegeven?

Experimenten
Ik heb met van alles geëxperimenteerd:

Koude zoethoutthee.
Warme zoethoutthee in een thermosflesje (bleef héél lang iets te heet).
Melk (dat rook na een tijdje ‘heel vies’ zei Felix).
Toch maar limonade (zag ik die tandjes weer rotten).
Ik heb zelf smoothies gemaakt, maar die zijn na drie uur in een rugzak ook niet echt lekker meer.

Ik dus naar de supermarkt, om weer eens te kijken wat er nu eigenlijk in de schappen ligt. En eerlijk gezegd vond ik daar precies het drankje waar ik nar op zoek was. Optimel lang lekker. Het zijn van die kartonnen pakjes, met 0% vet en een heel klein beetje zoetstof (sucralose). Ze zijn er in de smaken aardbei-framboos en perzik-abrikoos. Ook blijven ze heel lang goed, zonder conserveringsmiddelen te gebruiken. Op het pakje staat dat het drankje kort verhit wordt tot hoge temperatuur, en daarom zo lang goed blijft.

Ik verstopte het in Felix’ tas voor zijn eerste schooldag. En weet je wat hij zei toen hij thuiskwam?
“Mama? Mag ik dat nieuwe drankje elke dag mee naar school?’
Ja hoor, schat!
“Jeeeeeeeej!”

 

PicMonkey Collage

 

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Geurige rijst met kip waar je lekker veel groente in kan verstoppen

Barbara heeft eindelijk een gerecht gevonden waar best veel groente in zit...
Lees verder