Dé methode om je kind niet te laten storen als jij met iemand in gesprek bent!

Soms, als Femke aan de telefoon is of zit te kletsen met een vriendin, stormt Max binnen en wil hij haar meteen iets vertellen. En dat doet hij dan ook. Ook al zegt ze: “Max, laat mama even uitpraten”. Laatst zag ze hoe een vriendin dat aanpakt met haar zoon. Ongelooflijk! En vooral: het proberen waard!

Ik stond op een verjaardag met een vriendin te praten en haar zoon (drie jaar) kwam aanlopen om haar iets te vertellen. Maar in plaats van meteen beginnen met praten, legde hij zijn hand om haar pols en wachtte. Mijn vriendin legde haar hand om die hand heen om hem aan te geven dat ze wist dat hij er was en we konden gewoon doorpraten. Ik vond het werkelijk een wonder.

Toen we uitgesproken waren, keek ze naar haar zoon en kon hij haar vertellen wat hij wilde. Zo simpel, zo effectief. Ik ben gisteren begonnen om deze methode ook op mijn zoon toe te passen, dus ik kan nog geen resultaten laten zien, maar ik heb goede hoop. Laten we vooral vaker bij elkaar de kunst van het opvoeden afkijken!

Lees ook: 16 Manieren om vandaag nog een beter band op te bouwen met je kinderen.

Geschreven door
More from Femke Sterken

Waarom moeders veel leukere vrouwen zijn dan voordat ze kinderen hadden

Als kinderloze maakte Femke zich zorgen om pietepeuterige dingetjes. Ze kon bijvoorbeeld...
Lees verder