6 heerlijke winterrecepten voor moeder & peuter

12.12.2015 04:55

Even je inspiratie in de keuken kwijt, tijdens deze donkere dagen? Geen nood! Wij hebben de lekkerste winterse recepten voor je op een rijtje gezet, die weleens kans zouden kunnen maken bij de meest kieskeurige eters. Of niet, maar dan heb je het tenminste geprobeerd!

Glutenvrije risotto met paddenstoelen en pecorino.

Risotto

Een culinair hoogstandje dat er superchique uitziet, maar ontzettend makkelijk te maken is. Gegarandeerd punten scoren bij iedereen in het gezin. En ook bij eventuele visite! Klik hier voor het recept.

2 Weer eens wat anders: lasagnecupcakes!Lasagnecupcakes

Je kinderen gaan juichend aan tafel als ze zien dat je dit vrolijke gerecht op tafel zet. Tenslotte geen kind dat niet van pasta houdt en je kunt er ook nog eens stiekem best wel wat groenten in verstoppen! Klik hier voor het recept.

Kip uit de oven voor kieskeurige eters.

Kip uit de oven

Een klein vleugje zomer in de winter. Zodat we alvast kunnen proeven van het mooie weer dat er straks echt, heus, weer aan komt. Lekkere malse kip met citroen, kokos en thijm. Geen lange tanden te zien als je ze dit voorschotelt! Klik hier voor het recept.

4 Milde
kip curry met rijst

Kipcurry met rijst

Eten wat de pot schaft is geen probleem meer als je je kind dit kleurige gerecht voorzet. Geen mokkende peuters boven een bord met zuurkool of spruitjes, maar tevreden gezichtjes en volle maagjes. Kijk hier voor het recept.

Vegetarische spaghetti met verstopte groentenVegetarische spaghetti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk kan de klassieke spaghetti met rode saus niet ontbreken. Deze variant is vegetarisch en je kunt in de saus lekker veel groenten verwerken, zonder dat de kinderen het door hebben. Klik hier voor het recept.

Vegetarische spinaziequiche die iedereen lust.

Spinaziequiche
Ja, oke… Er zit spinazie in. Tricky, tricky… Maar ook weer niet, want deze quiche vind echt iederéén lekker. Ook kinderen die normaliter spontaan in huilen uitbarsten als ze alleen maar groene dingetjes zien. En het legt ook nog eens een goede bodem voor die extra koude winterdagen. Klik hier voor het recept.