Hoe bezweer je de wintervirussen? Deze twee helden zijn er expert in!

02.03.2017 16:00

Iedereen loopt weer te snotteren en te hoesten. De lente komt er gelukkig bijna aan, maar de virussen geven zich helaas niet zomaar vroegtijdig gewonnen. Wij moeders weten er alles van. Hoe bestrijdt je al die kinderverkoudheden het beste? Wij vroegen het jullie.

Iedere moeder zet zich elke winter weer schrap. Want Nederlandse kinderen, die zijn ’s winters vaker wel dan niet verkouden. Goed voor het immuunsysteem enzo, maar sneu is het wel. Voor hen, maar ook voor ons. Want dan zijn we weer nachten in de weer met zakdoeken en neusspray, of moeten we halsoverkop naar het kinderdagverblijf komen rennen om onze koortsige kinderen op te komen halen. En het is zo zielig, die snotterige benauwde koppies de hele tijd. Het liefst wil je ze er zo snel mogelijk vanaf helpen.

Daarom vroegen we jullie naar jullie eigen remedies tegen kinderverkoudheid. Twee mama’s moeders hadden het deze winter wel heel zwaar te pakken en daarom hebben zij een luxe verwenpakket gewonnen. Zo gaan zij de virussen te lijf:

Elizabeth Dietz-Lamme:
“Ik ben getrouwd met Marco en samen zijn we ouders van drie prachtige kinderen: Esmee van 7, Zoë van 3 en Dani van 13 maanden. Ik werk 30 uur per week als praktijkmanager in een huisartsenpraktijk.

De kinderen en ik krijgen elk seizoen een griepspuit vanwege astma. En verder valt er weinig voor te bereiden, vrees ik. Als ik aan het werk ben, gaan de kinderen naar school en kinderdagverblijf. Daar pikken ze altijd wel een virusje op en meestal krijgen we het dan uiteindelijk allemaal. Daarom zorg ik zorg dat ik altijd voldoende paracetamol en neusspray in huis heb. Voor mezelf gebruik ik eigenlijk meestal niks, maar voor de kinderen vind ik het zo sneu, dan wil ik hun klachten toch graag wat verlichten. Paracetamol, hoestdrank en neusspray zijn dan toch wel fijn om in ieder geval in huis te hebben.

En ik geloof heel erg in de drie r’en: rust, regelmaat en reinheid. Gezond eten en genoeg slapen zijn volgens mij heel belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen een goede weerstand opbouwen. Het allervervelendst aan al die verkoudheden vind ik de gebroken nachten. Want het is zielig voor mijn kinderen als ze niet goed kunnen slapen, maar ook voor mij!”

Ruanne van Haaren
“Ik ben de trotse moeder van onze mooie dochter Mila Lisa en werk parttime bij een accountants,- en belastingadviseurskantoor in Bennekom als secretariaat medewerkster. Het verwenpakket komt heel goed van pas! Heerlijk! Zeker met deze koude dagen om dan ’s avonds, als Mila op bed ligt, mezelf even te verwennen met de heerlijke producten van Rituals.

Onze voorzorgsmaatregelen tegen het griepseizoen bestaan vooral uit weerstand opbouwen door het eten van genoeg groenten en fruit. Daar slikken we dan ook nog een vitaminepilletje bij voor de zekerheid. Verder kun je een verkoudheid denk ik niet volledig voorkomen. Mila zit bijvoorbeeld ook op een kinderdagverblijf waar ze gewoon makkelijk virussen oppikt.

Als Mila verkouden is dan is ze over het algemeen wel goed in haar hum. Maar soms kan de verkoudheid wel doortrekken naar haar oortjes en dat vind ik wel zielig, dat is tot nu toe mijn naarste ervaring geweest met Mila’s verkoudheden. Stomen in de badkamer wil nog weleens helpen, dan zet ik haar in een warm bad te zetten en draai ik de douche ernaast goed heet open. Daar komt al het snot dan meestal wel een beetje van los.”

Lees ook: O jee, paniek het hele gezin is ziek! (en hoe je dat kunt voorkomen).

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Bisolvon, maar de inhoud ervan is van onszelf.  Lees hier alles over ons advertentiebeleid