Ontroerend: deze vader doet het helemaal anders dan zijn eigen vader

16.10.2018 04:55

Deze vader probeert er voor te zorgen dat zijn dochter, in tegenstelling tot hem, niet opgroeit met het motto ‘boys will be boys’. 

Hoe ouders omgaan met gender-rollen kan een levenslange impact op de kinderen achterlaten. Vaak leren kinderen al vanaf een heel jonge leeftijd wat de ouders een geschikte rol voor jongens en meisjes vinden.

De filmmaker Gloria Moran maakte deze film, met daarin een dialoog van vader Jorge Diaz voor zijn jonge dochter. Tijdens het afwassen, schoonmaken en het aankleden van zijn dochter legt hij uit dat hij zijn dochter anders wil opvoeden dan hij is opgevoed. Toen hij jong was schold zijn vader hem uit als hij zijn moeders hakken voor de grap aan probeerde te doen, en zijn zusjes moesten altijd koken en schoonmaken zonder enige hulp van de mannelijke gezinsleden te mogen verwachten. Ook mocht hij de deur uit om met vrienden af te spreken, en met meisjes te daten, waar zijn zussen daar niet de vrijheid voor krijgen.

Deze opvoeding leidde er toe dat hij het bij zijn dochter precies tegenovergesteld wil aanpakken, te zien in deze prachtige, korte film.

Lees ook: Vrouwen werken per jaar een MAAND meer dan mannen (en ze zijn het zat)