18 Dingen die je denkt als je kinderen ruzie maken

06.12.2022 05:00

Natuurlijk zijn je kinderen enig samen, en vrienden, door dik en dun, musketiers, alles. Maar die ruzie, die rúzie… Gek word je ervan.

Lees ook: Deze moeder bedacht een geweldige manier om ruzies tussen haar kinderen te stoppen.

1. Oké, ik heb ze nu allebei precies evenveel blokken gegeven in precies dezelfde kleur, en allebei aan het andere einde van de huiskamer, dus met een beetje geluk kan ik nu drie minuten mezelf horen denken zonder oorlog.

2. Ah, mislukt. Uiteraard. Want… Eh, ja, waarom eigenlijk?

3. Raar eigenlijk dat ik nog steeds een reden probeer te vinden waarom ze ruzie maken. Er is geen reden. Geen normale reden althans.

4. Waarom heb ik het ook alweer niet bij één kind gehouden?

5. O ja, omdat meerdere kinderen leuk was. Konden ze samen spelen, ofzo.

6. Nou, niet bij mij, blijkbaar. Nou ja, soms wel. Maar vandaag niet. Vandaag is elke papiersnipper inzet van strijd.

7. En dat terwijl ik het meeste speelgoed al in tweevoud in huis heb. Maar soms helaas net met een ander hoekje of kleurtje.

8. Een ESSENTIEEL hoekje of kleurtje, blijkbaar.

9. Soms denk ik dat ik al het speelgoed moet labelen met een naam. Maar dat past weer niet helemaal bij mijn verantwoorde ‘samen spelen’-missie die ik tegen wil en dank probeer door te voeren.

10. Met als gevolg dat ik 1847 keer per dag ‘samen delen!’ sta te roepen tegen kinderen die vechtend over de grond gaan in verband met de kwestie ‘wie mag er spelen met dat ene gele duploblokje waarvan we nog tweehonderd precies dezelfde hebben maar daar gaat het niet om want die zijn ineens niet goed genoeg meer’.

11. Soms ben ik echt bang dat ze altijd ruzie zullen blijven maken. Tot ze zestig zijn ofzo.

12. Hoewel ik vroeger ook honderd keer per dag ruzie had en dat kwam later toch ook wel aardig goed.

13. Ik las laatst dat het juist goed is voor broers en zussen om ruzie te maken. Iets met een leerproces en dat ze dan ook meekrijgen hoe je het weer goedmaakt.

14. Hoewel dat laatste nog best tegenvalt. Aan mij ligt het niet, ik laat ze 200 keer per dag sorry zeggen. Maar ik geloof niet dat het echt overkomt allemaal.

15. Soms denk ik: zolang het bloed niet van de trap stroomt, doe ik gewoon alsof ik het niet hoor. Maar dat eindigt meestal met slaan en dat vind ik ook weer zo wat.

16. En lastig uit te leggen ook, zo’n blauwe plek. Het klink toch als een slecht excuus: ‘ja, ehm, dat heeft z’n zus gedaan…’

17. Hé, het is weer stil. Nu snel checken of ze allebei nog leven.

18. O, kijk ze nou lief samen spelen. Smelt, smelt. Wat zijn ze toch leuk samen. De kameraden. En ik wil mezelf natuurlijk niet op de borst slaan, maar die ‘samen spelen’-missie van mij, die… O, laat maar. Er valt alweer iets te ruziën over een duploblokje.

Lees ook: 22 Idiote dingen waar kinderen ruzie over maken.