Dit feestelijke gerecht vindt écht iedereen aan tafel lekker

05.09.2016 04:50
GadoGado, eten met kinderen, recepten voor kinderen

Aan tafel zitten bij Barbara: een vegetariër (v), een karnivoor (m), een jongetje dat gék is op kipsaté en een jongetje dat géén pindasaus lust. Dit gerecht maakt ze allemaal blij. 

Een wonder? Nee. Gewoon een ouderwetse GadoGado. Met allemaal kleine bakjes, met daarin voor iedereen wat wils.
En die GadoGado kun je op vele manieren maken, en laar oma Lassie dit maar niet lezen, maar ik weet een snelle manier, een medium en een lastige. Die laatste is de versie van groentekok Ottolenghi – héél lekker, maar teveel werk voor doordeweek.

Laten we dus beginnen met de speedversie, dan komen de extraatjes later wel, okee?

Je hebt nodig voor 4 personen
250 g sperziebonen (mag voorgesneden zijn)
80 g taugé
4 eieren
een komkommer
een zak kroepoek /emping (wat je lekker vindt)
kant-en-klare pindasaus (van de toko of gewoon van Dr. Oetker ofzo)
blokjes tofu
400 g pandang rijst of 400 g aardappels in plakjes
100 g blokjes kipfilet per vleester aan tafel

Zo maak je het
Zet water op voor de rijst en kook deze volgend de instructies op het pak. Laat de rijst net even wat langer koken, giet goed af en laat even staan met deksel op de pan. Je kan ook aardappels koken in plaats van rijst, wat je wil.

Kook de sperziebonen en de eieren samen in een pan tot de bonen net niet keihard meer zijn en de eieren juist wel (ca 10 minuten). Giet af en doe de sperziebonen in een bakje. Pel de eieren en snijd ze overdwars in 4 lange stukken.

Zet een wok op hoog vuur, doe er een klein olie in (zonnebloem, of olijf) en wacht tot de olie heet is. Doe er nu de blokjes tofu in en wok ze tot ze lekker knapperig zijn. Gooi in een bakje.

Verhit de olie opnieuw en bak er de kip in, met peper en zout. Gooi in een bakje.

Snijd de komkommer in plakjes.

Verhit de pindasaus.

Als je nu alles in bakjes op tafel zet, kan iedereen nemen waar hij zin in heeft. Met klodders pindasaus erover. Als laatste de eieren en de emping erop.

gadogado, koken voor kinderen

Als je iets meer tijd hebt, kook dan ook de taugé even (1 minuut), haal de tofu en de pindasaus bij de toko, want dat is wel iets lekkerder. Beetje atjar erbij. Tempeh. Kip op prikkertjes en in de grillpan. Heerlijk!

En als het feest is, dan maak je deze onvergetelijke Ottolenghi-versie, zó lekker (maar dan wel met stukjes kip erbij voor de karnivoortjes, als je die ook in huis hebt).

De foto komt van de site van Albert Heijn. Daar staat ook een goed recept op.

Lees ook: De 36 dingen die je denkt als je na de bevalling voor het eerst weer uiteten gaat