Een curry gemaakt van kliekjes, maar nu standaard op ons menu!

11.02.2016 04:50

Ik kook heel wat af. Soms met bestaande recepten, soms een mengeling van meerdere recepten maar ook vaak op gevoel. Doordat ik graag in de keuken sta blijven er regelmatig groente, fruit en andere kliekjes liggen. Weggooien vind ik zonde, dus vorige week stond er een kliekjes curry op het menu. En wauw, deze was voor herhaling vatbaar! Ik heb het recept meteen opgeschreven voor een volgende keer en mooi meegenomen: het is één grote vitaminebom!

Men neme ( voor 3/4 personen):
– 150 ml kokosmelk
– eetlepel rode curry pasta
– halve paksoi
– spinazie
– aubergine
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 flinke wortel
– 1 ui
– zilvervliesrijst

Aan de slag:
1.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij in de tussentijd de ui, paksoi en de wortel fijn. De aubergine snij ik zelf in redelijk grove stukken, maar pas dit vooral aan als je een lastige eter in huis hebt.
2. Bak de ui in wat olijfolie of kokosolie in een grote wok, of hapjespan. Wanneer de ui glazig begint te worden voeg je de aubergine en de wortel toe. Het duurt even voor de aubergine niet meer aanvoelt als een schoenzool, dus bak eerst even op een middelhoog vuur voor zo’n 2 minuten en zet daarna het vuur op een laag pitje. Blijf de komende 5 minuten wel omscheppen.
3. Na 5 minuten zet je de pan weer op hoog vuur en voeg je een eetlepel currypasta toe. Bak dit even aan en voeg dan de paksoi en een flinke hand spinazie toe. Dit lijkt in eerste instantie wat veel, maar gelukkig slinkt het nog. Ineens toch te weinig? Voeg dan gewoon wat meer spinazie toe! Hier kan je weinig fout doen.
4. Voeg nu de tomatenpuree en de kokosmelk toe en roer door. Laat even 3 minuten sudderen en klaar! De rijst en curry serveer je op jouw manier. Maak van de rijst een mooi ’torentje’ (zie foto) of gooi alles op een hoop. Niks moet, alles mag!

* Door de kokosmelk worden de kruiden uit de currypasta een stuk milder. Daarom is dit ook een heerlijk recept voor kinderen!

Maak ook eens: Snelle broccoli-aardappelsoep (zoet én gezond).