Eindelijk gevonden: een gezond (en lekker) bezorgrestaurant!

05.03.2014 16:42
pompoen met speck

Femke is een fervent afhaalster (en bestelster) van eten. Maar na de honderdste kip tandoori was ze het zat en ging ze op zoek naar een gezonde variant. Tot haar vreugde stuitte ze op bezorgrestaurant Pompoen met Speck.

Qua bestel-eten is er een hoop te verbeteren in Amsterdam. Als je bekaf thuis komt van je werk, graag nog een uurtje met je kind wil spelen en dus niet wilt koken kom je uit bij de Chinees, de Surinamer, de Thai of de Pizzaboer. En degenen die bij mij aan de deur komen zijn één voor één matig van kwaliteit. Daarbij word je dat voer, dat per definitie vitamineloos is, zo beu.
Al tijden ben ik om die reden op zoek naar een goed alternatief.

Jaren geleden kwam ik uit bij de Go Fresh-shop, maar die deed er altijd pokkelang over om de boel af te leveren en bovendien was mijn pasta met zalm en verse dille dan koud. Ook vond ik er het aanbod niet heel gevarieerd.

Maar nu (hoera, hoera!) heb ik dus Pompoen met Speck ontdekt. Een bezorgrestaurant in Amsterdam dat gezond en authentiek kookt met verse groenten (die vaak ook nog eens uit het seizoen komen). Ik was huiverig om het uit te proberen (aangezien ik Stamppotje op de Haarlemmerstraat ook nog steeds een armoedig veel te duur Hollands concept vind) maar ik ben helemaal om.

Ik heb inmiddels de Boef Bourguignon, het gevulde gehakt met aubergine & paprika, de hutspot met pastinaak en de cimi di rapa met rucola, feta en zongedroogde tomaat geprobeerd en het was allemaal even lekker. Net alsof je zelf kookt en soms zelfs beter. Je proeft dat het vers is, ze bezorgen snel en de prijzen zijn ook niet te hoog. Naar mijn smaak mogen de porties iets groter, maar ik ben dan ook overzadigbaar. Ik zou zeggen: echt een keertje proberen, je kunt zelfs een portie voor de kleine bestellen en die door de blender halen.

Daarbij geeft zo’n bezorgde maaltijd een zee van tijd, want in de tijd die je niet spendeert aan koken en/of afwassen, kun je toch een extra aflevering True detective kijken of (wat zei ik ook alweer?) met je kind duplo-en. Ha!

www.pompoenmetspeck.nl

 

Foto: Thinkstock