Elektrische moederfiets: Wat zijn de 5 voordelen?

28.04.2022 10:00

Steeds meer moeders kiezen voor een elektrische mamafiets vanwege de vele voordelen. Het grootste voordeel is toch wel de ondersteuning die je ontvang van de elektromotor. Je hoeft hierdoor niet meer bezweet aan te komen bij de kinderopvang of als je de kinderen naar school brengt. Lees in dit artikel de 5 voordelen van een elektrische mamafiets.

De 5 voordelen van een mamafiets

Sneller aankomen op bestemming

De motor bij de elektrische fiets gaat tot 25 kilometer per uur. Omdat je sneller op bestemming bent, kan je dus iets later van huis vertrekken. Met de trapondersteuning kom je niet meer bezweet aan op school, bij de kinderopvang of op werk. Wel is het nodig dat je zelf inspanning levert door te trappen, voordat de elektrische mamafiets trapondersteuning geeft.

Gemakkelijker inspanning leveren

De kleine op je achterzitje, de ander op het voorzitje en nog een zware boodschappentas. Als je probeert vooruit te komen op een ‘normale’ fiets, is het een flinke inspanning. Net als je snelheid behouden. Met de elektrische moederfiets, profiteer je van extra trapondersteuning en voelt het altijd alsof je fietst met een windje in je rug.

Draagt bij aan een beter milieu

Wil je snel op bestemming zijn en niet uitgeput aankomen? Sinds de opkomst van de elektrische mamafiets is het niet meer nodig om de auto te pakken. Zeker niet voor de kleine afstanden. Dit is ook nog eens beter voor het milieu.  Een gemiddelde benzine personenauto stoot in 1000 kilometer al gauw 0,21 ton aan CO2 uit. Rijd je 11.500 kilometer? Dan kom je al snel aan een uitstoot van 2,83 ton. Reden genoeg om de elektrische mamafiets te pakken!

Kosten besparen

Ga je met de auto, dan geef je al snel geld uit aan benzine, verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Denk ook aan bijkomende kosten als parkeren. Zeker de korte ritten kosten het meest. Vervang deze eenvoudig door op je elektrische moederfiets te stappen. Natuurlijk duurt het wel even voordat je de aanschaf van bijvoorbeeld de Batavus Quip E-Go Extra Cargo 2021, eruit hebt.

Goed voor je conditie

Wil je daarnaast ook nog is werken aan je conditie? Dan is de elektrische mamafiets ideaal om hieraan te werken. Je moet namelijk trappen voordat de trapondersteuning van maximaal 25 kilometer per uur aangaat. Elektrisch trappen is even gezond als fietsen zonder ondersteuning. Misschien pak je wel vaker de e-bike nu je gemakkelijker inspanning levert.

Ben je enthousiast geworden? Maak dan een proefrit op bijvoorbeeld de Gazelle Bloom C7 HMS 2022 of één van de andere elektrische mamafietsen. Je kan op alle mama e-bikes een gratis en geheel vrijblijvende proefrit maken bij één de winkels van Fietsvoordeelshop.