Wat er gebeurt als je peuter met zijn idool op de foto mag

23.11.2016 10:30

Nijntje is verhuisd. De collectie dan. Naar C&A. Vanaf vandaag is de collectie van maat 50 t/m maat 92 verkrijgbaar in alle filialen van C&A en online. En dus was er feest en daar gingen Femke en peuter Max heen.

‘Gaan we dan de echte Nijntje zien?’ ‘Hoe groot is ie dan?’ ‘Mag ik dan met hem knuffelen?’ Toen ik Max de avond voor de grote gebeurtenis vertelde dat we Nijntje gingen ontmoeten, lukte het hem niet meer om te slapen. De volgende ochtend stond hij enorm vroeg met z’n Nijntje-knuffel naast mijn bed. ‘Gaan we al?’

Toen we ’s middags eindelijk het pand, waar Nijntje zou komen, mochten betreden, rende hij meteen de ruimte in om zijn grote idool met eigen ogen te aanschouwen. Ze (ik heb dus altijd het idee dat Nijntje een jongen is, maar het blijkt een meisje te zijn) was er nog niet en Max schoot in de paniek. Een lieve mevrouw vroeg hem om aan een tafeltje te komen zitten om iets te knutselen of te kleuren, maar hij schudde ferm ‘nee’. Daarvoor was hij niet gekomen. Uiteindelijk lukte het me toch om de wachttijd te doden met het maken van een vogelhuisje. Max hield echter zijn ogen op de deur.

Toch nog onverwacht stond ze daar. Nijn. In een prachtig jurkje. Nou ja, jurk.  Een enorme jurk. ‘Wat is ze groot’, zo fluisterde mijn zoon. Hij mocht met Nijntje, levensgroot konijntje op de foto en gaf haar meerdere knuffels en kusjes. Toen hij plaats moest maken voor de andere kinderen liet hij zich met tegenzin naar de schminktafel begeleiden en kreeg daar een nijntje met een ballon op zijn wang. Toen hij het resultaat in de spiegel zag, bleek het natuurlijk toch heel geweldig te zijn. Je begrijpt dat het een drama was om die er ’s avonds vanaf te wassen.

Ex-gtst-ster Liza Sips las twee boekjes voor, we aten een paar Nijntjekoekjes (Max’ lievelingskoekjes, zoals de fans weten), ik probeerde mijn zoon nog een C&A-Nijntje-sweater aan te trekken (geen kans, want hij was door het dolle heen van alle indrukken) en toen gingen we weer huiswaarts. Met aan elke arm een ballon, een Nijntje-rugzak met inhoud en een heel spannende Nijntje-box vol met Nijntje-verrassingen.

Die nacht sliep Max met zijn rugzak, zijn nijntje-knuffel en een halve geschminkte Nijn op zijn wang. Op zijn lippen lag een glimlach bestorven. Hij had de dag van zijn leven gehad.

Bekijk het schattige filmpje van de lancering hieronder: