Zó mooi: Benjamin (10) met autisme schrijft een ontroerend gedicht

01.09.2019 04:55
gedicht, autisme

Hoe moet het voelen, als jij anders bent dan iedereen? Als iedereen jou anders vindt, raar vindt, je niet begrijpt? En jij je daar iedere dag weer van bewust bent? Maar het simpelweg niet kunt veranderen? De 10-jaar oude Benjamin met autisme weet dat treffend te verwoorden.

De Britse Benjamin heeft het Syndroom van Asperger, een vorm van ASS (Autisme Spectrum Stoornis) en vindt dat ontzettend moeilijk. Voor een schoolopdracht omschreef hij dit gevoel in een bijzonder gedicht. Zijn vader plaatste het gedicht op de Facebookpagina van de National Autism Association. En wij moeten er een beetje van huilen.

gedicht, autisme

“Ik ben raar, ik ben nieuw, ik vraag me af of jij dat ook zo voelt. Ik hoor stemmen in de lucht, jij hoort ze niet en dat is niet eerlijk. Ik wil me niet zo voelen.
Ik ben raar, ik ben nieuw, ik stel me voor dat jij ook zo bent. Ik voel me alsof ik een alien ben en maak me zorgen wat anderen van mij denken. Ik huil wanneer anderen lachen, het doet me ineen kruipen.
Ik ben raar, ik ben nieuw, en ik weet dat jij dat ook bent… Ik probeer er bij te horen. En hoop dat ik dat ooit doe. Ik ben raar, ik ben nieuw.”

Lees ook: Ouders, gooi dat boetekleed af! Het is niet jullie schuld!