Met deze gezonde (vega) pasta scoor je punten thuis

10.09.2019 04:50
Met deze gezonde (vega) pasta scoor je punten thuis

Een beetje klaar met de standaard pasta bolognese? Dit gerecht van Kidspot lijkt er in kinderogen op, maar is qua smaak een fijne afwisseling. Hoewel er geen vlees in zit, is de saus dankzij de pompoen en feta toch goedgevuld. Daar scoor je punten mee thuis! 

Lees ook: Geurige rijst met cashewnoten (en van die rotstokjes…)

Voor: 4 personen, voorbereidingstijd: 10 minuten, bereidingstijd: een uur en 40 minuten (geruststelling: je hoeft er niet de hele tijd bij te blijven)

Ingrediënten

 • 500 gram pompoen
 • 500 gram Roma tomaten
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 100 gram fetakaas
 • 400 gram (gedroogde) pasta
 • Parmezaanse kaas (om erover heen te strooien)

Wat je doet

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de pompoen en snij ‘m in stukken (voor als je weinig tijd hebt of gewoon te lui bent, er zijn in de meeste supermarkten ook zakken met stukken pompoen te koop). Snijd de tomaten in kwarten en gooi alles in een ovenschaal met de knoflookteentjes (nog in schil) en de olijfolie. Mix alles goed door elkaar, voeg kruiden toe en bak alles in een uur tot anderhalf uur tot het geheel zacht en een beetje gekarameliseerd is.
 2. Maal de pompoen, de tomaten en de feta fijn in de blender. Haal de knoflookteentjes uit hun schil en voeg deze toe. Vermaal alles tot een glad geheel.
 3. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht.
 4. Verwarm de saus opnieuw in een pan en voeg een beetje kookvocht toe om de saus soepeler te maken.
 5. Voeg de pasta aan de saus toe en hussel alles goed door elkaar. Serveer met parmezaanse kaas en een salade (in ieder geval voor jullie).

Lees ook: Deze preitaartjes met kip zijn zeker het proberen waard

(Bron recept en beeld: Kidspot)