Hartverwarmende traditie. 75.000 voetbalfans zwaaien naar kinderen in het ziekenhuis

Hartverwarmende traditie. 75.000 voetbalfans zwaaien naar kinderen in het ziekenhuis
Fans van het voetbalteam van de Universiteit van Iowa zijn dit jaar een nieuwe traditie gestart. Het stadion van de Hawkeyes (de naam van het team) ligt namelijk tegenover een kinderziekenhuis, en vanaf dit jaar is er elke wedstrijd een moment waarop de 75.000 supporters in het stadion naar het ziekenhuis draaien, om te zwaaien naar de kinderen.

Vanuit het raam van de bovenste verdieping van de University of Iowa Stead Family Children’s Hospital kunnen de zieke kinderen precies in het stadion kijken. De voetbalfans noemen de nieuwe traditie ‘de wave’. Maar in plaats van een rondgaande wave is het een saluut aan de zieke kinderen aan de overkant van de straat. De hartverwarmde actie heeft inmiddels veel aandacht gekregen in de Amerikaanse media. Zoals in dit fragment van het programma Sportscenter.

 

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Zoals de presentator in dit fragment zegt. Het klinkt zo simpel, maar er is zo iets hartverwarmends aan ál die mensen, die tegelijkertijd een groet uitbrengen. Echt een heel tof initiatief!

Bron: Scary Mommy

Lees ook: Hartverwarmend: grote broer neemt het in vliegtuig op voor zusje met autisme

 

Sanne (26) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Ga een dagje zweven, snoepen en slenteren op de Parade

Iedereen geniet natuurlijk van dit prachtige weer. Maar als je midden in...
Lees verder