Het is weer zover: vakantiestress! (Want waar gaan we deze zomer nu weer heen?)

Ouders, zet je schrap, want de grootste stressfactor in het gezinsleven komt er weer aan: het is tijd om de zomervakantie te gaan boeken. Waar moeten we komend jaar nou weer heen? Want een vakantiebestemming vinden waar het hele gezin blij van wordt, dat is niet eenvoudig.

Normaliter heb ik een heel harmonieus gezin. Over de meeste dingen zijn we het altijd wel eens. Maar dan komt dat moment dat we om de tafel moeten over de zomervakantie. Het is misschien wat overdreven om te stellen dat we elkaar de hersens inslaan met vakantiefolders, maar na weer een avond vakantiebekvechten gaan we toch allemaal enigszins verbolgen slapen. Een vakantie vinden die we allemaal leuk vinden blijkt namelijk ieder jaar weer een vorm van rocket science te zijn. Tenslotte zijn we met vier mensen, die allemaal andere eisen en wensen hebben. En zie dan maar eens gemoedelijk de koffers te pakken.

Mijn man wil graag een actieve vakantie. Hiken in de bergen, mountainbiken, zeilen, als-ie maar bezig kan zijn. Maar dat gaat een beetje lastig als je op een uitheems wit palmenstrand ligt waar je weinig anders kan doen dan in de zon liggen met een boek en cocktails drinken. Dat wil ik namelijk het liefst. En dan zijn er nog de kinderen: Felix mijn zoon van 12 wil graag kamperen en vooral niet te ver weg, maar Morris (6) wil per se ergens heen waar ze een zwembad hebben met 300 glijbanen. Dus is het ieder jaar weer een enorm gedoe. Bovendien moet je ook nog snel zijn, want voor je het weet vis je achter het net en eindig je uiteindelijk op camping ‘t Hijgend Hert in Lubberkutteveen en daar wordt sowieso níemand blij van. The vakantiestruggle is real, mensen. Alle ouders kunnen het beamen.

Om te voorkomen dat de gemoederen ook dit jaar weer hoog oplopen hebben wij het nu anders aangepakt. Met de Q&A van TUI kun je op een handige manier bepalen welke vakantie het héle gezin gelukkig maakt. Door elkaar vragen te stellen en iedereen een aantal dingen op te laten schrijven die voor hem/haar belangrijk zijn op vakantie kom je vanzelf te weten wat ieders wens is. TUI weet namelijk: als de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders het ook leuk. Maar laten we wel wezen: papa en mama willen ook wat. TUI heeft een groot aanbod aan verschillende familievakanties, dus je vindt altijd wel iets waar iedereen blij van wordt. Zo kun je jezelf al die avonden ruziën aan de keukentafel besparen en gewoon meteen boeken en wegdromen bij het vooruitzicht van die heerlijke vakantie die jullie deze zomer tegemoet gaan. Dan hoef je straks alleen nog maar te stressen over het koffers inpakken (en laten we eerlijk zijn, daar gaat je bloeddruk tenslotte al genoeg van omhoog). Daarbij kan je op hun platform kinderenzijndebaas een droomvakantie winnen ter waarde van €5.000,-.

Inmiddels is het alweer december, dus om me heen zie ik in de blik van menig ouder alweer die manische vakantiepaniek opkomen. Mijn timeline begint langzaam vol te lopen met hysterische berichten van collega-moeders die op zoek zijn de ideale vakantiebestemming en de slag om het boeken naarstig proberen te winnen. En ik? Ik leun achterover en cancel mijn back-up reservering bij camping ‘t Hijgend Hert in Lubberkutteveen. Want wij zitten sowieso geramd deze zomer. Ik neem dus vast een cocktail, jongens. Proost, op een mooie vakantie!

 

 

Als je een vakantie uitzoekt met kinderen, weet je: de kinderen zijn de baas. Maar zelf wil je natuurlijk ook een fijne vakantie. Hoe kom je erachter wat iedereen het liefste wil? Speel samen met het hele gezin de Holiday Q&A. Dé manier om spelender wijs meer te weten te komen over elkaars vakantiewensen. Ga naar www.kinderenzijndebaas.nl, maak een filmpje en maak kans op jullie droomvakantie t.w.v. €5.000,-.

 

 

Dit artikel is geschreven samen met TUI, maar de inhoud is 100% van ons. Hier lees je alles over ons advertentiebeleid.

 

 

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Wat niemand je vertelt over een ziekenhuisbevalling

In het ziekenhuis bevallen brengt een aantal verrassende aspecten met zich mee....
Lees verder